![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Sępólno Krajeńskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mianowicie tak mam taki kod
Kod <form name="formularz" id="form" method="POST" action="./oblicz.php"><div id="response"></div> <button onclick="SendRequest()">Oblicz</button></form> <form name="formularz1" id="form1" method="POST" action="przeslij.php"> <input type="submit" name="submit" id="proba" value="Wyślij do nas zapytanie" /></form> i kod JS Kod function SendRequest() { var req = mint.Request(); req.OnSuccess = function() { $("response").innerHTML = this.responseText; } req.SendForm("form"); document.getElementById } I teraz mam zrobione tak że po kliknięciu pierwszego buttona oblicza mi tam jakieś dane i je zwraca do <div id="response"> i przy okazji kliknięcia pierwszego buttona pokazuje się kolejny. I teraz zaczyna się problem jak zrobić coś takiego że po kliknięciu tego drugiego buttona przerzuci nas do kolejnej strony przeslij.php i żeby tam przejąć te wartości z <div id="response"> bo nie mam zielonego pojęcia jak tego dokonać Ten post edytował szlipek 26.08.2009, 07:41:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form action="przeslij.php">
oto ci chodzi? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Sępólno Krajeńskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już mam. wszystko niby banał przesłanie jednej rzeczy do php nigdy z tym problemów nie miałem. Aż tu nagle takie coś nie wiem jak to zrobić. W przeslij.php mam coś takiego
Kod $info = $_POST['response'] echo"$info"; Tylko że mi nic nie wyświetla ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra zrozumialem błąd i poprawiłem go na takie coś:
I otrzemuję w polu textarea to co chciałem ale nie tak jak chciałem ponieważ wyświetla mi coś takiego w Firefox Zamiast zwykłego tekstu w stylu Druk: dwustronny Szerokość: 109 itd. w operze wyświetla mi w miarę ok w chromie to wyświetla mi tylko końcówkę czyli - do ceny należy... a w IE kompletnie nic mi nie wyświetla Ten post edytował szlipek 26.08.2009, 13:00:14 |
|
|
![]()
|
|
zrób 2 formy na 2 osobnych stronach (po co niepotrzebnie bawić się tutaj w JS - przeciez niektorzy maja to wylaczone)
Cytat I teraz zaczyna się problem jak zrobić coś takiego że po kliknięciu tego drugiego buttona przerzuci nas do kolejnej strony przeslij.php podstawy! no to przykładowy form:
odpowiedź: type="submit" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak już napisałem w poprzednim poście z tym problemem sobie już poradziłem. A js potrzebuję bo mam walidację i nie tylko
Ten post edytował szlipek 26.08.2009, 14:27:55 |
|
|
![]()
|
|
sprawdzanie danych poprzez samo js to błąd! bez żadnych problemów użytkownik korzystający z twojej strony może wyłączyć obsługę js i cały skrypt leży!
PS polecam jakiś kurs, chociażby pierwszy jaki nasunie się na google ( np. http://www.google.com/search?hl=pl&cli...php&spell=1 ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znów się źle wyraziłem js używam do chowania jakiś tam pól i do robienia czegoś takiego że jak klikniesz coś to możesz wybrać coś innego to jest kalkulator druku z róznymi opcjami a walidacja odbywa się za pomocą PHP bo też mam łączenie się z bazą danych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:35 |