![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam problem z odpowiednimi wpisami htaccess. Chciałbym przekierować adres: 1) http://xxx.pl/index.php?act=post&do=new_post&fa=aa&&get=test na adres 2) http://xxx.pl/index.php?app=forums&mod...ction=post&do=new_post&fa=aa&&get=test tłustym drukiem zaznaczyłem powtarzające się ciągi Próbowałem czegoś takiego: Kod RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ttp://xxx\.pl/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=new_post&$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www\.xxx\.pl/index.php?act=post&do=new_post&/$1 [R=301,L] ale niestety nie działa ![]() Pozdrawiam i czekam na odp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, czytałem to, problem w tym że nie wiem jak to zastosować w moim przypadku.
Próbowałem też to: Kod RewriteRule ^index\.php?act=post&do=new_post&fa=([a-zA-Z0-9]+)&get=([a-zA-Z0-9]+)$ index\.php?app=module=post§ion=post&do=new_post&fa=$1&&get=$2 [L] ale nie działa ktoś może poradzić co zmienić żeby działało? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, nie robisz tego sprawdzania w RewriteRule, a w RewriteCond, jest taka zasadnicza różnica.
RewriteRule nie oddziaływuje na ciąg QUERY_STRING, więc nie ma prawa działać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
@erix - może pomożesz bo się kolejny dzień mecze
![]() |
|
|
![]()
|
|
A jak było w mojej notce? Dostosuj swój przypadek do przykładu. :]
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem na
Kod RewriteEngine On RewriteCond ^index\.php?act=post&do=new_post&fa=([a-zA-Z0-9]+)&get=([a-zA-Z0-9]+)$ index\.php?app=module=post§ion=post&do=new_post&fa=$1&&get=$2 [L] ale ciągle ładuje mi strone główną zamiast nowej strony ![]() |
|
|
![]()
|
|
No bo musisz połączyć z RewriteRule. Przyjrzyj się uważnie, jak było w moim przykładzie, a nie bezmyślnie przestawiasz...
|
|
![]()
|
|
Kurcze, nie znam sie na htaccess a bardzo mi zależy na tym przekierowaniu. Możesz mi pomóc, jak tak to bardzo Ci dziękuję, jak nie to czy ktoś inny wie może jak rozwiązać mój problem?
z góry dzieki, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Cytat Możesz mi pomóc, jak tak to bardzo Ci dziękuję, jak nie to czy ktoś inny wie może jak rozwiązać mój problem? Przecież pomagam... O.o Chyba że masz na myśli gotowca, to przykro mi - pomyliłeś działy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no przykro mi że nie potrafisz skopiować i wkleić z zmianą kilku literek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:26 |