![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, witam... Ponownie.. Już teoretycznie udało mi się wszystko zrobić w Panelu administracji portfolio.. Tylko mam dziwny problem.
Przy dodawaniu nowego rekordu do bazy danych wraz z uploadem obrazka, wszystko działa jak należy, lecz podczas edycji rekordu jest problem z plikiem. Nie wysyła go i nie dodaje wpisu nazwy do bazy danych - Jak to robi przy dodawaniu nowego rekordu. W czym może polegać problem? skrypt dodawania:
skrypt edycji:
Formularze są identyczne /* HTML */. (ale raczej nie ma potrzeby pokazywania ich) Jeszcze dodam skrypt GD, żeby nie było niejasności:
Zapomniałbym o najważniejszym, przy zapisie wy-edytowanego formularza, pokazuje mi takie błędy:
-------------------- Fotografia
Fiona - Cały świat mojego psa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularze sa identyczne na pewno?
wewnątrz funkcji uploadu masz fragment:
Wstaw cokolwiek (echo etc) w obie klamry i zobacz, czy aby na pewno plik jest łapany i uploadowany na swoje miejsce... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Logika skryptu... Jeśli ktoś uploaduje plik to jest wszystko ok... Ale co jeśli nie robi tego?
![]() Sprawdzaj najpierw czy w ogóle coś w zmiennej $_FILES jest i dopiero od tego uzależniaj czy uploadobrazka() się wykona czy nie. Zresztą inny błąd... Po co masz kolumny img_big i img_tb skoro przechowują one to samo? Jedna zbędna ![]() Ten post edytował thek 26.08.2009, 11:17:56 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaraz przejże skrypty
![]() img_big i img_tb muszą być ![]() Formularz edycji:
Formularz dodawania:
najpierw zobaczymy co będzie z tymi klamrami... Aaa.. Już widzę mały błąd, chyba drPayton Masz rację.. Już można zakończyć temat, miałeś rację z formularzami, w educji nie wpisałem enctype ![]() Małe zwrócenie uwagi i jest wszystko dobrze ![]() Ten post edytował enemyofarcha 26.08.2009, 12:40:49 -------------------- Fotografia
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
enctype="multipart/form-data"
No faktycznie takie same formularze ^^ @down: Spoko, już siedze cicho ![]() Ten post edytował drPayton 26.08.2009, 12:44:17 |
|
|
![]()
|
|
no już ciii
![]() jak wstawiałem na forum to zauważyłem to ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki.. Jeszcze o coś chcę zapytać. Ponieważ nie zawsze w edycji będzie zmiana obrazka, tylko wpisów do rekordu. Jak zrobić żeby nie pokazywał się błąd o pliku? Jak nie jest wybierany plik to wyskakuje ten błąd, ale nie potrzebnie. Ten post edytował enemyofarcha 26.08.2009, 15:05:06 -------------------- Fotografia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:11 |