![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Meczę się od dłuższego czasu z regułami htaccess. Sprawa wygląda następująco. posiadam prosty skrypt który osłóguje przyjazne adres, do tego chciałem posegregować sobie pliki ww odpowiednie foldery. Na serwerze wygląda to mniej więcej tak: w folderze root mam: Kod /applikation /library /webfile /.htaccess plik .htaccess w głównym folderze wygląda następująco: Kod <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^(.*)$ webfile/ [L] </IfModule> Jak widać każde możliwe zapytanie jest kierowane do /webfile. W /webfile sprawa wygląda tak: Kod /css /images ... /index.php /.htaccess Plik .htaccess w /webfile wygląda tak: Kod <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)$ index.php?url=$1 [QSA,L] </IfModule> index.php inicjuje klasę która obsługuje adresy. Problem polega na tym, że w kodzie HTML jak robię link na przykład do pliku css to działa w formie a chciałbym żeby działało w formie Może ktoś mi pomóc się z tym uporać?? Ten post edytował luck40 25.08.2009, 22:39:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może:
RewriteRule ^/?(.*)$ /webfile/$1 [NC,L] Opis .htaccess Ten post edytował ShadowD 25.08.2009, 23:10:23 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:08 |