![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję utworzyć instancję klasy Zend_Controller_Action Jednak ze względu że jest to klasa abstrakcyjna jest to niemożliwe. Po prostu chciałbym dokonać coą takiego:
Czy jest jakaś metoda ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Request jest obiektem, który krąży wewnątrz aplikacji. Jest kilka miejsc - prócz akcji - gdzie możesz go przechwycić. Nie używam ZF, ale chyba powinien być dostępny we front kontrolerze. Request przekazywany jest również do pluginów.
Czasami nie zaszkodzi spojrzeć w kod frameworka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem to troche inaczej. Ale dzięki za odzew
![]() A więc mój sposób: w Kontrolerze głównym który jest dziedziczony przez wszystkie inne Kontrolery. Dodałem:
Tym samym cały obiekt ten klasy wraz z Zend_Controller_action po którym dziedziczy mój głowny kontroler przekazałem do rejestru. iewiem czy to jest wydajne rozwiązanie ale działa. W przyszłości na pewno będę musiał jeszcze to zoptymalizować aby nie trzymać tego w rejestrze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i to wszstko po to zeby miec dostep do danych z requesta w dowolnym miejscu? troche zakrawa to o masochizm zwlaszcza ze mozesz miec kilka controllerow w kolejce
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, takie rozwiązanie powodowało zwiększenie zajętości pamięci.
Było mi to potrzebne do tego bo chciałbym utworzyć klasę Function i w niej umieścić swoje metody statyczne któe potem chciałem wyciagać za pomocą
teraz po prostu utworzyłem Helpera w którym trzymam te same funcje ale za to mam dostęp do tego co potrzebowałem ![]()
troche więcej pisania ale za to działa i nie zabija serwera ![]() Po prostu przyzwyczaiłem się do swoich własnych nazw i cięzko zapamiętać tertaz te zendowskie funkcje np: setGotoRoute() itp.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:00 |