![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Dwa tygodnie temu przewertowałem swoje forum z MyBB do IPB 3.0. Gdy forum było na MyBB to dawałem informacje użytkownikom między tag [info] a [/info, dzięki czemu powstała kolorowa tabliczka informacyjna. Czy jest jakieś zapytanie do sql co skasuje te wszystkie tabliczki włącznie z treścią co jest w nich? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 12 Dołączył: 12.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadałoby skorzystać z wyrażeń regularnych, ale z tego co właśnie czytam wynika, że nie ma w MySQL funkcji replace, która jako argument przyjmowałaby wyrażenie regularne. Rozwiązaniem jest napisanie własnej funkcji (UDF) w MySQL.
Poszukaj na forum MySQL, może znajdziesz coś więcej. Jeden z topiców na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pech w tym, że programowanie nie jest moim hobby - ja opiekuję się stronami www, modyfikuje je lekko w html'u, moderuje i zajmuje się seo i sem ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze możesz pobrać dane z bazy do php, w skypcie pozbyć się niepotrzebnej treści i wrzucić to jeszcze raz do bazy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:44 |