![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wg manuala:
Spowoduje załadowanie tylko tych podanych metod. Nie wiem, co jest grane, ale mi zawsze ładuje wszystkie, niezależnie od tego czy je wymienię jako ten parametr czy też nie... Wszystko idzie po default'cie z manuala (?) ^^ http://framework.zend.com/manual/en/zend.a...-operation.html config Kod phpSettings.display_startup_errors = 1 phpSettings.display_errors = 1 includePaths.library = APPLICATION_PATH "/../library" bootstrap.path = APPLICATION_PATH "/Bootstrap.php" bootstrap.class = "Bootstrap" resources.view[] = resources.frontController.controllerDirectory = APPLICATION_PATH "/controllers" resources.layout.layout = "default" resources.layout.viewSuffix = "inc" resources.layout.layoutPath = APPLICATION_PATH "/layouts/scripts" resources.view.viewSuffix = "inc" index:
Bootstrap:
W podanym przykłądzie metoda _initFoo jest wywoływana, choc jak na mój gust nei powinna ^^ Powie mi ktoś, o co tu chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wydaje mi się, że metoda run klasy Zend_Application powoduje po prostu wywołanie run bootstrap-era, bez żadnych parametrów. Dlatego najpierw inicjalizuje (zgodnie z twoim zamysłem) "view" a następnie całą resztę ("view" być może też kolejny raz). Krótki opis metody Zend_Application->run() Call the bootstrap's run() method to dispatch the application. wg. http://framework.zend.com/manual/en/zend.a...ity.application Ale nie jestem na 100% pewien... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) PS sorry za wygląd postu, ale dopiero zaczynam przygodę z tym forum Ten post edytował paq85 25.08.2009, 14:51:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testowo usunąłem run(). Dispatch oczywiście nie poszedł, jednak metoda _initFoo() została wykonana. Więc to chyba nie tu leży problem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
@down: Sprawdzę jutro rano, ale pewnie masz rację (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował drPayton 25.08.2009, 15:48:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywasz metode bootstrap na zlym obiekcie,
bootstrap() z Zend_Application_Bootstrap przyjmuje zasoby jako parametr, bootstrap() z Zend_Application nie |
|
|
![]()
|
|
Tia, pokarało mnie za lenistwo, nie spojrzałem w kod. No cóż, burzy to trochę moje plany związane z zend_application ale trudno (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:32 |