![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla wielu moje mój problem jest bardzo banalny... a ja nad nim spędziłem już wiele godzin.
Mam zmienną w PHP $wynik i chciałbym ją odczytać w javie zastosowałem po = <?php echo $wynik?>; ale niestety nie działa. dodam, że zmienna jest typu string. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj na forum!
Twój sposób jest dobry. Błąd musi tkwić w czymś innym. Kod echo '<script>'; echo 'var test = "works!";'; echo 'alert(test);'; echo '</script>'; Takie coś działa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam rano...
Nadal problem... Opiszę to bardziej szczegółowo Robię wyświetlanie maps google na stronie. Adres chcę podawać z kodu w UK. Kod mam zapisany w SQL. W PHP odczytuję go poprawnie w postaci zmiennej $wynik poprawność tego odczytu sprawdzam poprzez <?php echo $wynik;?> i jest ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Następnie w java script.. geo = new GClientGeocoder(); var po = <?php echo $wynik?>; var adres=po+', UK'; geo.getLatLng(adres,function(punkt) ........ nie odczytuje mi kodu, natomiast gdy sprawdzam geo = new GClientGeocoder(); var po = "g128as" // tu poprawny kod pocztowy var adres=po+', UK'; geo.getLatLng(adres,function(punkt) ......... wszystko działa... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat poprawność tego odczytu sprawdzam poprzez <?php echo $wynik;?> i jest ok Tzn? Co dostajesz? Np. g128as czy 'g128as' czy może "g128as". Strzelam, że wrzucasz ciąg znaków bez apostrofów w zaznaczonej linijce.
Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
dostaję
g128as |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No, trudno... bo z javą "znam się" od wczoraj (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Po wniesionej poprawce otrzymuję komunikat błędu: Array, uk nie został znaleziony... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze: Javascript != Java!
Po drugie: Dam sobie rękę uciąć, że $wynik to tablica otrzymana z mysql_fetch_*. (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif) Przecież masz źródło strony tak? Popatrz sobie nie na kod javascript - sprawdź co masz w zmiennej "po". Ten post edytował ziqzaq 25.08.2009, 08:31:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie wiem czy to cała linijka, ale dziwi mnie, że masz:
zamiast Jeśli to fragment większego skryptu daj go nieco więcej a najlepiej sprawdź która linijka zwraca Ci błąd. Poza tym zastanawiam się czy w tej linii nie musisz aby podać kodu funkcji zamiast tylko współrzędnych punktu. Z GoogleMaps API korzystałem, ale geokodowania nie potrzebowałem jeszcze więc na razie odpuściłem ten dział (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Javascript != Java!
ziqzaq masz rację!, sorry za moje ignoranctwo (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Szanuj swoją rękę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) $w = mysql_fetch_row($result); ... ... <? $wynik = $w[6] ?> <?php echo $w;?> // i tu podaje mi właściwą wartość w javascript var po = "<?php echo $wynik?>"; var adres=po+', UK'; Jak sprawdzić zmienną "po"...? thek, to tylko fragment kodu, problem mam jedynie ze zmienna "po" |
|
|
![]()
|
|
Wybacz, ale jedziesz już po bandzie, i to ostro.
Zagadka tygodnia: jak podać właściwą wartość? Sam wymyśl odpowiedź. Cytat Jak sprawdzić zmienną "po"...? Otwórz stronę w przeglądarce, wyświetl źródło (np. Opera, Ctr+U) i voila. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]()
|
|
Victoria!
Zrobiłem "literówkę" w nazwie zmiennej... Ważne, że jest ok Dzięki wszystkim za zaangażowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:40 |