![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam maly problem. Otoz to. W bazie danych mam 200 wpisow, ale chcialbym aby wyswietlaly w dwoch lub trzech rzedach. W jaki sposob nalezy to zrobic? Prosze o pomoc. Pozdrawiam. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za malo dałeś danych, w jakiej bazie - podaj jej budowę i napisz konkretnie co byś chciał uzyskać ?
-------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Otoz to w bazie danych "mysql" wpisanych mam okolo 200 linkow. Chcialbym, aby one zostaly wyswietlone w rzedach za pomoca <td>jeden rzad</td><td>drugi rzad</td>.
Zapytanie to wyswietlania w jednym rzedzie potrafie zrobic. Tylko problem jest, aby wyswieltic je w dwoch rzedach podzielone na rowno. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Wysławiaj się dokładniej, bo piszesz o rzędach a z postu ewidentnie wynika, że chcesz robić X kolumn z wynikami... w schemacie:
| wynik 1 | wynik2 | wynik3 | | wynik 4 | wynik5 | wynik6 | | wynik 7 | wynik8 | wynik9 | Przepraszam. Ja wiem że to dział Przedszkole, ale czy to takie trudne pomyśleć i wpaść na pomysł by robić modulo 2 lub modulo 3 (czy ile tam chcesz kolumn z linkami) na numerze rekordu, a potem sprawdzić ile ewentualnie dodatkowych pustych komórek wstawić do ostatniego wiersza? Albo jeszcze banalniej wywal tabele, policz ile masz rekordów, podziel przez liczbę kolumn zaokrągliwszy w górę, walnij do DIVów i każdemu DIVowi nadaj szerokość 1/liczba_kolumn. Nie będę pisywał kodu bo to już chyba sam potrafisz zrobić. Jak widzisz, ja podałem Ci z głowy 2 sposoby. A można po chwili myślenia pewnie i więcej wymyślić ![]() Aha... przypadek z Div da Ci w rezultacie: | wynik 1 | wynik4 | wynik7 | | wynik 2 | wynik5 | wynik8 | | wynik 3 | wynik6 | wynik9 | Ten post edytował thek 24.08.2009, 21:44:28 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, ze tak mozna zrobic. Moze nie dokonca dobrze napisalem. Chodzi mi glownie kod php jaki trzeba tam wstawic. Moj kod jest taki
Dzieki temu wszystkie wpisy sa wyswietlane w jednej kolumnie. A chcialbym, aby w dwoch. Jak to mozna zrobic? -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No przecież Ci napisałem
![]() ![]() Jak już pisałem... zrób sobie w pętli warunek sprawdzający ile wynosi numer rekordu modulo liczba_kolumn i w zależności od wyniku odpowiednio taguj uzyskany wynik. Lepiej jednak zachowaj standardy i zamiast wynikowego kodu: Zrób Wierz mi, że odpowiedni styl dla: div#columned_container div#columned_container div {float:left; width:} div#columned_container div a {display:block;} I masz wynik podany ładnie w kolumnach. Tabelki są BE ![]() EDIT: Tylko mi nie mów, że nie potrafisz wymyślić jak masz modulo zastosować w wypadku layoutu na tabelach, bo to tylko sekundy użycia rozumu. Z divami zaś jeszcze mniej czasu mózgu to zajmie. Popatrz na kod wynikowy w HTML dokładnie i sam zauważysz jak masz napisać warunek IF. Ten post edytował thek 24.08.2009, 22:32:59 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 23:02 |