![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Skąd: NT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem wpisuję dane na server <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> <title>error</title> </head> <body> <? //Wykorzystujemy funkcje "phpinfo" w celu uzyskania // informacje o konfiguracji PHP. phpinfo(): ?> </body> </html> I nic nie wyświetla mi na stronie nie wiem dlaczego.Proszę o pomoc. stronka:http://seto.cba.pl/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie zapisałeś tego w .php tylko w .html
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2009 Skąd: NT Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy się jak?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Plik index co wrzucasz na serwer zapisz z rozszerzeniem .php
index.php a nie ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Teraz po zmianie z .html na .php wylatuję:
"Parse error: syntax error, unexpected ':' in /var/www/virtual/seto.cba.pl/index.php on line 9" W czym problem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jak byk pisze... Pozwól, że przetłumaczę:
Błąd przetwarzania pliku: błąd składni, nieoczekiwany : w linii 9 Umiesz czytać? ![]() Instrukcje w php kończy się ; a nie : Walnij zamiast dwukropka średnik a zadzierga... Chłopie... Ucz się szybko, zanim tu ludzie cierpliwość stracą ![]() Ten post edytował thek 24.08.2009, 23:22:31 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
thek:nie mam jak zrobić zdjęcia ale w książce mam ":' bo siedzę przed kompem i ją mam przy sobie...błąd w książce
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Więc popatrz na inne strony i porównaj czy gdzieś instrukcja kończy się dwukropkiem. Sam zobaczysz, że nie. Poza tym czy tutaj spotkałeś taką składnię przeglądając jakikolwiek kod? Jeśli umiesz angielski w większości wypadków wystarczy, że rozumiesz co Ci wywala jako błąd interpreter php by go poprawić.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:24 |