![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pisząc stronkę natknąłem się na problem z listą plików, w php niestety nie umiem programować i co za tym idzie nie umiem sobie przerobić kodu:
By przy wyświetlaniu nie pokazywało mi rozszerzenia html i by pliki były sortowane wg daty od najnowszego do najstarszego. Gdyby ktoś miał chęci by pomóc to bardzo proszę. Pozdrawiam, kormateusz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/ref.filesystem.php - tu jest na pewno.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jakoś udało mi się zrobić grzebiąc po innych skryptach żeby nie pokazywało html, ale ucinając html ucina z końca literę "m"
![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tu proszę ja Ciebie taką funkcje
Zwraca posortowaną alfabetycznie listę plików. Jeśli chcesz tak jak piszesz by pliki były sortowane według daty dodania musisz przed linijką
Pobrać datę dodania pliku filemtime i wstawić ją w tablice $out zamiast pustego między []. Później tablice $out sortujesz którąś z funkcji do sortowania którą sobie na pewno znajdziesz ![]() EDIT: Może dodam że: do zmiennej $in wpisujesz ścieżkę do przeszukiwanego folderu ;-) Pozdrawiam Chmura B. Ten post edytował b_chmura 26.08.2009, 12:08:01 |
|
|
![]()
|
|
No dobra, szczerze mówiąc nie wiem już jak pomieszać te dwa skrypty żeby było tak jak mi potrzeba
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:50 |