![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla mi następujący błąd:
Cytat Warning: Invalid argument supplied for foreach() in xxxxxxxxx on line 105 .Bierze się on z pętli foreach, która rzekomo nie rozpoznaje argumentu. Ten plik ma realizować usuwanie kilku userów zaznaczonych w formularzu polem opcji wyboru. Formularz do zaznaczania userów: Nastepnie jesli kliknieto w usun to pojawia sie formularz z pytaniem czy na pewno usunac uzytkownika lub kilku, zaznaczonych polem checkbox:
I nastepnie skrypt ktory 'odbiera' dane z formularza z pytaniem czy usunac:
Wlasciwie to to nie ma usuwac uzytkownikow ale nadpisywac ich nazwy jako 'konto usuniete'. I wlasnie po kliknieciu w TAK, kiedy ma zadzialac petla usuwajaca/nadpisujaca userow wyswietla sie ten blad. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
$users_to_delete nie jest tablicą. Najprostszy sposób żeby sprawdzić co siedzi w zmiennej:
Zakładam, że ten kod:
powinien wyglądać mniej-więcej tak:
czyli zmienić name="delete" na name="delete[]". Te hiddeny powinny być generowane w jakiejś pętli. Ten post edytował phpion 23.08.2009, 10:09:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli zmienić name="delete" na name="delete[]". Przeoczylem to, po zmianie na delete[] juz nie wywala bledu ale tez nic sie nie dzieje. Nawet po potraktowaniu $_POST['delete'] print_r nic nie wyswietla po za 'Array'.Te hiddeny powinny być generowane w jakiejś pętli. Racja! Zrobiłem to tak:I działa ![]() Ten post edytował sadistic_son 23.08.2009, 10:27:40 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:05 |