![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 29.12.2008 Skąd: osada koczownika :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem ze złączeniem typu CROSS JOIN w mysqli, a do tego wynik jest przesyłany do Smarty. Oto moje zapytanie (oczywiście działa i dobrze się ma) Kod SELECT * FROM news CROSS JOIN admin CROSS JOIN kat_news WHERE news.id_login = admin.id ORDER BY news.data AND news.id_kat = kat_news.id AND slider = '0' DESC LIMIT 4 Następnie dane trafiają do SMARTY poprzez: $smarty->assign("news", $news); W pliku .tpl mam Kod {foreach item=news from=$news} <div class="news"> <a class="news" href="nowosc,{$news.id},{$news.tytul|lower|nl2br|strip_tags|replace:' ':'_'}"> <span class="ngnews"> {$news.tytul|nl2br|strip_tags} </span> </a> </div> {/foreach} To także działa - wyniki wyświetlają się poprawnie oprócz małego niuansu. W linku nowosc,IDNEWSA,TYTUL_NEWSA -> zamiast IDNEWSa wyświetla się ID kategorii newsa ze złączenia. Próbowałem modyfikować zapytanie lecz nieskutcznie. Może ktoś ma jakiś lepszy sposób? Proszę o konsultację. ![]() Życzę miłego wieczoru. Pozdrawiam, Robert. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:33 |