![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
![]() Zwracam się do was z pewnym problemem. Otóż chcę zrobić tabelę składającą się z dwóch komórek w jednej linii: w jednej będzie forum, zaś w drugiej reklama. Komórka z forum będzie miała 768px szerokości, a ta z reklamą 160px. Chodzi o to że na rozdzielczości 1024x768 reklama nie będzie się mieścić w oknie i będzie przycięta, a na wyższych rozdzieczościach forum ma być dokładnie na środku a reklama na uboczu. Więc chodziło by mi o typ tabeli, która jest wycentrowana do środka strony względem nie jej całej, a tylko jednej komórki (tej z forum). Mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem. Dam niżej schematyczny rysunek: ![]() Zastanawiam się jak to zrobić, ale nie mam pojęcia. Ktoś zna odpowiedni sposób? Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Otóż chcę zrobić tabelę składającą się z dwóch komórek w jednej linii http://osiolki.net/tabelki -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak już się uprzesz z tą tabelą to poczytaj o marginesach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie podaj inny sposób na umieszczenie baneru reklamowego obok listy for (zrobiona w oparciu o tabelki) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A o position: relative nie słyszałeś? O ujemnych marginesach też nie?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No to trzeba było od razu rzucić hasło, umiem używać Googla więc sobie poczytam, a tu od razu agresja
![]() Dzięki, tego raczej szukałem, do zamknięcia. Ten post edytował TheSpeed 22.08.2009, 20:55:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 8 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam kurshtml.boo.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:14 |