![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce zrobic przewijanie tytulow Mam np tytul pl i chce przewinac w prawo na tytul en i w prawo na tytul de, oczywiscie jest tez powrot. Jezeli mam tytul pl i klikam ">" na tytul en to tylul pl znika, takie proste cos, mam do tego jakis skrypt swoj ale powinno dzialac a nie dziala, z logicznego punktu widzenia,
Ten post edytował MateuszScirka 22.08.2009, 13:45:54
Powód edycji: Poprawiłem bbCode / ociu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przygotuj stronę testową(prostą stronę z HTML i JS) i napisz jakie pojawiają się błędy(a nie 'nie działa'), wtedy będziemy wstanie pomóc - na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://mateuszs.pl/test/index.php gdy damy do przodu, potem do tylu i znowu to przodu na angielski, to sie ustawienie zepsuje, czyli cos jest nie tak z kodem,
poza tym to trzeba classowa alternatywe dla getElementById chcialem tak zrobic
ale gdy dalem if(document.getElementById('div1').style.display == 'block') { var page = 1; } if(document.getElementById('div2').style.display == 'block') { var page = 2; } if(document.getElementById('div3').style.display == 'block') { var page = 3; } to next_title() przestala dzialac, a przeciez jak dalem w prev_title() to dziala... Ten post edytował MateuszScirka 22.08.2009, 14:03:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład funkcji next_title():
Funkcja prev_title() jest na tej podobnej zasadzie co next_title(), więc nie powinieneś mieć problemów z napisaniem jej. toggle_title() ukrywa/wyświetla te div-y, kod masz już praktycznie napisany - możesz oczywiście nie używać tej funkcji. Powinieneś bez problemu dopisać sobie brakujący kod. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdr. Ten post edytował ziqzaq 22.08.2009, 15:49:17 |
|
|
![]()
|
|
dzieki, ziqzaq a to dla potomnych
i kolejne pytanie, pomoze ktos z prototypem funkcji document.getelementbyclass? trzeba mi to do while w php. A te z neta mi nie dzialaja jezeli mieliscie stycznosc z czyms takim to dajcie znac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 128 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mateusz co do twojego kodu.
Po co tyle dodatkowego kodu? Pisałem: Cytat Funkcja prev_title() jest na tej podobnej zasadzie co next_title()... a więc:
Wiem, wiem, czepiam się ;P Pozdr. |
|
|
![]() ![]()
|
|
o tak ;] http://www.google.pl/#hl=pl&lr=&ei...766f15c0ca9ebbd http://mynthon.net/articles/javascript/fun...entsbyclassname jak juz mowilem ;] to nie dziala ;/ Mimo ze poprawnie wywoluje funkcje,
probowalem tez z document. przedrostkiem ale tylko mi sie rozwala skrypt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"funkcja zwraca referencje" czyli chyba można tylko pobrać dane ale nie mozna ich ustawiać... spróbuj poszukać coś jeszcze...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:25 |