![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zapisuje dane konfiguracyjne tak:
Odczytuje tak: Przypisuje do zmiennych:
Wyświetlając mam localhost, ale dając już to tak: Do zmiennej $db_server dopisuje mi: <?php die("What are you looking for?"); ?>, Teraz pytanko, jak zrobić by poprawnie czytało z pliku, ewentualnie czy inaczej zapisywać konfiguracje w pliku? Chociaż przyznam, że takie rozwiązanie mnie odpowiada ![]() Ten post edytował webber 21.08.2009, 23:46:50 -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A skąd wziął Ci się tam ten $rest, zamiast $db_server? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd wziął Ci się tam ten $rest, zamiast $db_server? A przepraszam, kombinowałem z substr(); ale niestety... aktualnie przeszukuje manuala, próbuje z offset ![]() Poradziłem sobie robiąc tak: - gdzie 42 to mój kod zabezpieczający plik. Gdyby ktoś jednak uważał iż zna lepsze rozwiązanie [a na pewno takie jest] to baardzo proszę o informacje ![]() Ten post edytował webber 21.08.2009, 23:55:45 -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mozesz dane zapisac jakos komentarz w php wtedy nie musisz sie martwic ze ktos odczyta dane chyba ze sa w zmiennych to inna bajka.
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:04 |