![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taką strukturę katalogów (tylko część): [zend] ---[public] ------ .htaccess ------ index.php ------ [admin] ---------- [images] ---------- [css] [application] ------ Bootstrap.php [...] Lokalizacja zdjęć to: public -> admin -> images Lokalizacja css: public -> admin -> css Gdy w pliku style .css wtsawię np:
w .htaccess:
Cały ten kod nie chce wyświetlić obrazka tlo.gif Jednak gdy wstawie do pliku z widokiem:
To zdjęcie się wyświetla bez problemu, czyli ścieżka "admin/images/tlo.gif" jest ok. Czemu nie działa to w mod_rewrote ? Ten post edytował Sajrox 21.08.2009, 21:12:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Używaj ścieżek bezwzględnych. Inaczej co chwilę będziesz miał problemy ze znikającymi obrazkami/css/js.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli po prostu mam podawać w stylach np:
./admin/images/tlo.gif
--- Edit Wszystko było ok do momentu gdy dodałem w przeglądarce do adresu http://localhost/www/zend/index/ Znikneły style i obrazki :/ Już rozumiem o co chodzi z tą ścieżką bezwzględną ale kiedy ją podaje dla styli to za cholerę nie chce się wyświetlic :/ Teraz mam w index.php Bootstrap.php
Może pomożecie skonfigurować ścieżkę bwzwględna dla styli ?
będe bardzo wdzięczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Próbuje z:
Ale też nic (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował Sajrox 21.08.2009, 21:42:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
./ = bieżący katalog
../ = katalog wyżej / = główny katalog Użyj bramki nr 3 wraz z pełną ścieżką do zasobu, np /admin/images/jakies-zdjecie.jpg. Zarówno w css, jak i w html w znaczniku img. I usuń z .htaccess regułkę odpowiedzialną za podmianę ścieżki. |
|
|
![]()
|
|
Rozwiązałem to trochę inaczej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak chce wstawić znacznik img w kodzie to w ściezce podaje (w layout.phtml):
Css wywołuje (w layout.phtml): |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:36 |