![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem ze skrypt robi pętle (w php) w tej petli wykonuje się ajax, I teraz zaczyna się mały problem bo zanim ajax zdąży się wykonać php leci z następnym okrążeniem pętli. Czy idzie zrobić tak aby php czekał na wykonanie się ajax,a i dopiero wtedy kończył pętle i wykonał następne okrążenie w pętli?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Weź to stąd, zanieś tam coś.
Tak można określić Twój opis problemu - za mało danych, pokaż kod. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo wiemy jak wygląda Twój kod - podejrzewam, że dałoby się to zrobić lepiej, ale w ostateczności możesz użyć funkcji sleep
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt javascript odczytuje kod z obrazka(jest on za duży aby go tutaj wstawić i zanim wykona się funkcja start i inne to php idzie już następna kolejkę w pętli tak ze javascript nie zdążył się wykonać cały |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słuchaj no... php wysyła wynik działania skryptu do użytkownika (w tym wypadku kod javascript) i po stronie użytkownika kod javascript jest wykonywany.
Rozumiesz? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Słuchaj no... php wysyła wynik działania skryptu do użytkownika (w tym wypadku kod javascript) i po stronie użytkownika kod javascript jest wykonywany. Rozumiesz? ja wiem co ten skrypt robi i ze php wysyla dane do JS. I nie musisz mi tego tlumaczyc(nie nabijaj sobie postow ....) Ja sie pytam czy idzie zrobic tak aby php wykonal sie PO javascript lub zrobic tak aby najpierw petla w php sie wykonala a potem javascript tyle samo razy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie nabija, tylko podążą za Twoim myśleniem. Przynajmniej wg tego kodu.
A jeśli chcesz, żeby robiło tak, jak zamierzyłeś, to musisz przerywać żądanie i wykonać NOWE wg parametrów przekazanych przez przeglądarkę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
to może inaczej teraz się spytam,
jak zrobić aby w AJAX'sie wykonał się pierwsze zadanie i po skończeniu wysyłał dopiero następne, bo teraz wysyła oba i pierwsze ucina |
|
|
![]()
|
|
Nie rób tego w pętli, przede wszystkim... Najpierw zaczynaj od wysłania skryptu, dopiero potem - jeśli są jakieś dane w żądaniu - wykonuj co trzeba.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
w ajaxie i tak muszę to zrobić:)
ale zrobilem tak ze php najpierw sie wykonuje potem dopiero JS:) juz wszystko mi dziala i zrobilem sobie to nareszcie:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli najpierw jedno ma się wykonać a potem drugie to może warto zainteresować się callbackami ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 11:59 |