![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm.. mam skrypt.. ktory robi miniaturki z PNG.. a mi trzeba takie samo.. tylko zeby robil z JPG
![]() <? $width= "100"; $height = "100"; $obrazek_min = ImageCreate($width, $height); $obrazek_max = ImageCreateFromPNG("$obrazek"); $obrazek_max_w = ImageSX($obrazek_max); $obrazek_max_h = ImageSY($obrazek_max); ImageCopyResized($obrazek_min, $obrazek_max, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $obrazek_max_w, $obrazek_max_h); ImagePNG($obrazek_min); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak robiłeś?
Kod <?
$width= "100"; $height = "100"; $obrazek_min = ImageCreate($width, $height); $obrazek_max = ImageCreateFromJPG("$obrazek"); $obrazek_max_w = ImageSX($obrazek_max); $obrazek_max_h = ImageSY($obrazek_max); ImageCopyResized($obrazek_min, $obrazek_max, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $obrazek_max_w, $obrazek_max_h); ImageJPG($obrazek_min); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety tak probowalem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2003 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba u poprzednika 2 posty wkradł się błąd
<? $width= "100"; $height = "100"; $obrazek_min = ImageCreate($width, $height); $obrazek_max = ImageCreateFromJPEG("$obrazek"); $obrazek_max_w = ImageSX($obrazek_max); $obrazek_max_h = ImageSY($obrazek_max); ImageCopyResized($obrazek_min, $obrazek_max, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $obrazek_max_w, $obrazek_max_h); ImageJPG($obrazek_min); ?> Jeżeli to nie pomoze to juz nie wiem -------------------- LoKarol
Pionki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2003 Skąd: Pionki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a właściwie powinno to wyglądac np tak
<? $width= "50"; $height = "50"; $obrazek = "a.jpg"; deklaracja rysunku źródłowego $obrazek_min = "a1.jpg"; docelowego $obrazek_min = ImageCreate($width, $height); $obrazek_max = ImageCreateFromJPEG("$obrazek"); $obrazek_max_w = ImageSX($obrazek_max); $obrazek_max_h = ImageSY($obrazek_max); ImageCopyResized($obrazek_min, $obrazek_max, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $obrazek_max_w, $obrazek_max_h); ImageJPEG($obrazek_min); ?> -------------------- LoKarol
Pionki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
istnieje cos takiego jak kod bb "php"...[php:1:69595d9ad6]<?php
echo test; ?>[/php:1:69595d9ad6] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosowwalem wasz skryp a server mi na to:
Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in c:apachehtdocstestindexa.php on line 7 co mam zrobic ? -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zastosowwalem wasz skryp a server mi na to:
Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in c:apachehtdocstestindexa.php on line 7 co mam zrobic ? Skompilować php z obsługą gd. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie strasz go tak
![]() [quote][b]; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę zmienić posty na bbcode oraz (no, powiedzmy, jeżeli problem jest już rozwiązany to można pozostać przy drugiej części rządania) używać go w następnych postach (poprawnie). Inaczej topic będzie zablokowany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobione
![]() mam taki skrypcik [php:1:47f1787815]<?php $width= "50"; $height = "50"; $obrazek = "a.jpg"; $obrazek_min = "a1.jpg"; $obrazek_min = ImageCreate($width, $height); $obrazek_max = ImageCreateFromJPEG("$obrazek"); $obrazek_max_w = ImageSX($obrazek_max); $obrazek_max_h = ImageSY($obrazek_max); ImageCopyResized($obrazek_min, $obrazek_max, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $obrazek_max_w, $obrazek_max_h); ImageJPEG($obrazek_min); ?>[/php:1:47f1787815] problem w tym ze pokazuje mi miniaturke ale jej nie zapisuje ;/ katalog ma chmoda 777 -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 20:20 |