|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. zainstalowałam mysql5 i teraz chcę usunąć konto anonimowe i ustawić hasło dla użytkownika root. w celu usunięcia użytkownika anonimowego w wierszu poleceń powinienem wpisać:
c:\mysql\bin\mysql use mysql delete from user where User=' '; quit c:\mysql\bin\mysqladmin reload i gdy chcę wpisać wiersz : use mysql, pojawia się komunikat: ERROR 1044<42000>: Access denied for user: ''@'localhost' to database 'mysql' czyli coś jest nie tak, co zrobić ? ponieważ później chcę utworzyć hasło dla użytkownika root Ten post edytował imysz 20.08.2009, 23:47:27 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%)
|
usuwasz konto, na ktorym jestes zalogowany ?
to tak jak bys podciął gałąź, na której siedzisz i dziwił sie że spadłes. Utworz innego uzytkownika, zaloguj sie jako ten nowy i dopiero usun tamtego ... Ten post edytował Darti 20.08.2009, 23:29:25 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
czyli jak to zrobić gdy wpiszę c:\mysql\bin\mysql pojawia się komunikat że witamy w mysql monitor i w wierszu poleceń jest
'mysql>' potem wpisuje 'use mysql' i pojawia się błąd 'ERROR 1044<42000>: Access denied for user: ''@'localhost' to database 'mysql'' dlaczego wyskakuje ten błąd? jak zrobić by ustalić hasło dla root ? wpisuje c:\mysql\bin\mysqladmin -u root password wlasne_haslo i pojawiają się komunikaty: ERROR Unknow command '\m'. ERROR Unknow command '\b'. ERROR Unknow command '\m'. -> |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 23:55 |