![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem jak zrobić (nawet nie wiem jak się to nazywa) okienko, które pojawi się po kliknięciu na przycisk i będzie miało dwa pola tekstowe i przyciski ok albo anuluj. Nie wiem jak się to nazywa, jest np. w phpMyAdminie, służy do logowania. Prosze o pomoc i drobne wyjasnienie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JS nie ma wbudowanego takiego okienka, trzeba je sobie zrobić samemu, co nie jest specjalnie trudne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Gotowiec - bez drag&drop-u: http://jquery.com/demo/thickbox/ Samodzielnie: - tworzysz div-a('dekorujesz' je jak chcesz np. w formie alerta) (dynamicznie)(zawartość div-a to już zwykły HTML(form +kilka inputów + przycisk submit (czy jak tam sobie to wymyślisz))) - tworzysz 'handle' dla tego div-a i nadajesz mu funkcje d&d - tworzysz jakiś przycisk 'x', po kliknięciu którego usunie div-a Generalnie to da się to wykonać w około 30 liniach kodu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jak będziesz chciał to mogę się pokazać Ci fragmenty kodu np. d&d czy z czym tam nie będziesz umiał sobie poradzić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś mógł to proszę, interesuje mnie coś w stylu jak jest w Examples AJAX Content -> Demo -> Login (modal)
Coś jak to tylko większe trochę i inne pola, ale to sobie już zrobie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie napisałem, że napisze to za Ciebie, tylko, że w razie czego mogę Ci pomóc- spróbuj to zrobić sam, jak Ci się nie uda to pokaż nam swój kod i co Ci nie wychodzi. Ew. skorzystaj z gotowca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:27 |