![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
Potrzebuję sam nie wiem jak to nazwać ;/ Chodzi o to że np. jeśli kliknę na "kup" to w moim profilu ubędzie określona ilość pieniędzy itp. czy wie ktoś jak to zrobić ? ? ? z góry dziękuje za odpowiedź pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Potrzebujesz skrypt, który po naciśnięciu "kup" odejmie z profilu z pola "kasa" zadaną ilość kasy. Tak, część osób tutaj wie jak to zrobić.
1. W bazie musisz mieć pole "kasa" 2. Każdy "produkt" kosztuje określoną ilość kasy, co sobie odczytujesz z rekordu w bazie. 3. Jak już odczytasz ile kasy kosztuje produkt, to pobierasz rekord usera i odczytujesz jego pole "kasa" 4. Jeśli user ma więcej lub tyle samo ile kasztuje produkt, to robisz:
5. Tak uzyskaną wartość zapisujesz w rekordzie użytkownika Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie... ;]
ale ja jestem noobem w php nic nie umiem w tym kierunku... czyli tak bazę sobie stworze a dalej... ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie... ;] ale ja jestem noobem w php nic nie umiem w tym kierunku... czyli tak bazę sobie stworze a dalej... ? Cztery proste kroki ( a może tylko 3 ): 1. Szukasz kursów PHP i MySQL ( chociaż ten drugi nie jest wymagany do takiego skryptu ). 2. Czytasz uważnie, robisz przykłady i próbujesz. 3. Jak coś nie idzie to pytasz ( ten punkt powtarzasz do skutku - byle bez banalnych pytań ). 4. Robisz, testujesz i działa. Jeżeli masz dosyć - szukasz kogoś kto zrobi za Ciebie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Yh...
Ta odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje ;p podobno grono osób tutaj wie jak to zrobić to może by mi ktoś pomógł <prosi> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałeś wystarczająco dużo odpowiedzi, teraz musisz wziąć się do roboty lub "poszukać kogoś kto zrobi to za ciebie"
|
|
|
![]()
|
|
"Czy wie ktoś jak to zrobić"
![]() To szukam .... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 01:46 |