![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kolory odsłyaczy w CSS, jednak po sprawdzeniu na netscapie odsyłacze mają inny kolor niż chcę. Co powinienem zmienić ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba musisz pokazac kawalek stronki bo tak to nikt ci nie powie co masz zrobic ja moge ci powiedziec jedynie zebys sie przerzucil na html ;p
swoja droga ja mam problemy z css w mozilli |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mam kolory odsłyaczy w CSS, jednak po sprawdzeniu na netscapie odsyłacze mają inny kolor niż chcę.
Patrze w swoja czarodziejska kule ale zgadnac nie moge ![]() Cytat swoja droga ja mam problemy z css w mozilli
j/w -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod jest dość zwykły, chodzi o kolory odsyłaczy:
Kod <STYLE TYPE="text/css">
<!-- BODY { { BACKGROUND-COLOR: #DDDDDD; scrollbar-base-color: #3bf; scrollbar-track-color: #4078A8; scrollbar-arrow-color: gold; scrollbar-shadow-color: #047; scrollbar-highlight-color: #047; scrollbar-darkshadow-color: #025; scrollbar-3dlight-color: #025 } A:LINK { text-decoration: none; color: black } A:visited { text-decoration: none; color: black } A:ACTIVE: { text-decoration: none; color: black } --> </style> wersja netscape 7. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogolnie to ja sie nie znam, ale nie za dużo będzie tych { na poczatku ?
[edited] tak zupełnie przy okazji, pamiętaj że masz jeszcze takie coś jak a:hover - dość uzyteczne :wink: jesli dobrze o tym wiesz, tylko poprostu tu specjalnie pominąłęś to przepraszam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
troche masz tu miszmasz....
:arrow: sproboj uporzadkowac nieco tego css-a :arrow: dlaczego przy body masz 2 razy "{"? :arrow: poza tym postaraj sie okreslic kolory pelnymi numerami 6-cyfrowymi, nie np. #047 :arrow: dodaj a hover (niektore przegladarki wola miec wszystko zdefiniowane) :arrow: usun ":" po a active Spróbuj wykonać powyższe czenności. istnieje szansa że pomoże. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dodaj a hover
zrob: Kod a:link
a:active a:hover a:visited a:visited:hover |
|
|
![]()
|
|
heh działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nmzc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie ma takiego czegos w CSS-ach jak scrollbar-*-*
2. Nie ma takiego predefiniowanego koloru jak gold Cytat poza tym postaraj sie okreslic kolory pelnymi numerami 6-cyfrowymi, nie np. #047
Nie ma to absolutnie znaczenia. Mozna zapisywac kolory 6 i 3. np #123 == #112233 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie ma takiego czegos w CSS-ach jak scrollbar
no niestety jest to IE only (od 5.5)...... |
|
|
![]()
|
|
Cytat no niestety
Dla mnie stety ![]() Cytat jest to IE only (od 5.5)......
No to przeciez napisalem ze nie ma czegos takiego w specyfikacji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DominikRozumiem, ja tylko kombinowalem co moze byc przyczyna tych problemow. A co do hover: mówiłem wcześniej niż paul (a zajec jeszcze wczesniej)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat DominikRozumiem, ja tylko kombinowalem co moze byc przyczyna tych problemow.
Rozumiem, ale mozna by wysnuc wniosek ze Netscape mogla by tego nie obslugiwac a co prawda nie jest. Dlatego napisalem ze mozna tak bo jest w specyfikacji a co za tym idzie Netscape tez to obsluguje. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:49 |