![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function strtolower(str) {var nStr = (str.value+'').replace(/[^a-zA-Z0-9\_]/g, '');str.value = nStr.toLowerCase();} Chciałbym aby znak "_" był możliwy to powtórzenia tylko raz, tzn. aby nie możnabyło wstawić dwa razy tego samego znaku obok siebie. próbowałem tak: Kod function strtolower(str) {var nStr = (str.value+'').replace(/[^a-zA-Z0-9\_{1}]/g, '');str.value = nStr.toLowerCase();} Jednak coś za bardzo ten motyw nie załapał. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie można 2 obok siebie to zrób po prostu replace __ na _
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale na pewno można w JS umieścić jakiś ogranicznyk w tym co jest, bez potrzeby pisania koljenej funkcji
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub Rozumiem, że dane wprowadzane są np. przez input-a? Można wtedy zamieniać dane zaraz przy ich wpisywaniu - tzn. każdą literkę z osobna - spr. czy ostatnia to przypadkiem nie '_', a jeśli tak to nie pozwalasz wpisać użytkownikowi tego znaku. Ten post edytował kamil4u 20.08.2009, 15:38:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może jakoś tak bo z tego co zrozumiałem to chciałbyś dla każdego znaku tak ?:
Kod replace( /(.)(?:\1{1,})/g, '$1' ); Nie wiem czy dobrze ale chyba tak ![]() Ten post edytował golaod 20.08.2009, 15:46:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie można 2 obok siebie to zrób po prostu replace __ na _ ![]() [to com wcześniej napisałem nie ważne - nie zauważyłem że chciałeś oprócz tych znaków ^^] spróbuj takiego wyrażenia w pasku adresów - wynik będzie taki jaki chciałeś ![]() Kod java script:a='fdass__g_____c'.replace(/(_){2,}|[^a-zA-Z0-9_]/g, '$1');alert(a);void(0) [EDIT] - JAVASCRIPT MA BYĆ RAZEM - NIE WIEM CZEMU ROZDZIELA ;P Ten post edytował zegarek84 20.08.2009, 15:59:47 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 18:09 |