![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem. Posiadam skrypt rejestracji, lecz chcę go udoskonalić w aktywację przez email. Mam problem, bo nie uaktualnia mi w bazie danych tabeli kod i nie dodaje tam kodu, oraz nie uaktualnia tabeli access i nie zmienia z 0 na 1. rejestracja.php
Najpradopodobniej z tym kodem coś jest nie tak, ale nie jestem pewien.
Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Czy nie możesz się wysilić i wyświetlić sobie informacji jakie są zwracane przez mysql_error() ?
Czy nie możesz chociaż pokazać co zawiera $_GET['active']? To są podstawowe rzeczy, które się robi, jeśli coś nie działa tak, jak nam się wydaje, że powinno. Podzdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Ten kod jest bez sensu,
$zapy = "UPDATE `user` SET `klucz` =('".$kod."') WHERE `access` =1"; po where daj id dodanego pola Cojack -> wtedy by ustawiło wszystkim userom nowy klucz, czyli ich linki aktywacyjne by nie działały |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Spawn, o tym samym chciałem napisać, ale przemyślałem pierw, i zobacz że on ma idzap, więc nie wiem dlaczego pomyliło mi się z id wiersza (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ale masz rację.
Ten post edytował cojack 20.08.2009, 10:39:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Problem został z tym:
Wyrzuca, że podano nieistniejący kod aktywacyjny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Zapewne dajesz tam klucz z geta active...
Zobacz w bazie czy taki istnieje, może wcześniejszy kod go zmienił i już nie pasuje. |
|
|
![]()
|
|
Tutaj akurat miałeś dobrze:
@Spawnm Cytat Zobacz w bazie czy taki istnieje, może wcześniejszy kod go zmienił i już nie pasuje. nie ma już nic, nic już nie ma (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) @nansss dropnij baze i utwórz ponownie. Ten post edytował cojack 20.08.2009, 11:11:39 |
|
|
![]()
|
|
Już działa. Dzięki waszej pomocy i mojego kolegi z miejscowości działa.
Dzięki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nastąpił według mnie ostatni problem.
Tworzę konto wyskakuje komunikat Twoje konto zostało założone. W ciągu 10 minut otrzymasz email z następnymi instrukcjami. Przychodzi email, klikam w link aktywacyjny i pokazuje: Nie wypełniono wszystkich pól. Aktywacja ukończona pomyślnie. Możesz już korzystać z naszego serwisu. Przejdź do logowania Zamiast Aktywacja ukończona pomyślnie. Możesz już korzystać z naszego serwisu. Przejdź do logowania. Ma nie wyskakiwać Nie wypełniono wszystkich pól. Nie wiem jak to naprawić. Najprawdopodobniej jest to błąd w warunkach if. Takty wszystko działa. rejestracja.php
|
|
|
![]()
|
|
Skoro wiesz gdzie błąd to go popraw.
Jelenia szukasz? Zamykam bo znowu jaja sobie robisz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:50 |