![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Aktualnie pracuję na wersji 4 MySql'a, mój provider umożliwia przejście na wersję 5 i stąd moje pytanie: czy wiadomo o jakichś problemach z takim przejściem? Czy są jakieś funkcjonalności w v.4 które zostały zlikwidowane lub zmodyfikowane w wersji 5? ps Szukałem w Googlu ale jakoś takich informacji nie znalazłem, więc prawdopodobnie nie ma się czego obawiać, ale chcę się upewnić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz mega rozbudowane procedury, pl/sql, to może Ci coś się wyburaczyć. Jeżeli masz tabele i zwykłe zapytania w ANSI SQL, to nie ma takiej możliwości.
Poza tym: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/news-5-0-x.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeżeli masz tabele i zwykłe zapytania w ANSI SQL, to nie ma takiej możliwości. Zdziwiłbyś się. Z tego co pamiętam to mogą (aczkolwiek nie muszą) wystąpić problemy w zapytaniach ze złączeniami tabel. Wystarczy poszukać, a znajdziesz opisy problemów np. dla osCommerce przy przejściu na MySQL 5. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A sory, tam to były błędy przy left joinach, brakowało po prostu głupich nawiasów. Ale to wina programistów osc, niestety nie wiem jak było w mysql 4 z left joinami, czy też można było robić nawiasy a im się po prostu nie chciało.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:53 |