![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę zrobić tak, że na stronie wyświetla mi 10 rekordów z bazy (to mam), a po kliknięciu na przycisk pokazuje się pole z następnymi rekordami. Z tym, że nie ma ograniczenia co do liczby tych rekordów. Jeśli więc
to co wstawić pod ten X żeby pobierało wszystkie rekordy, bez ograniczenia? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wstawiać LIMIT i dodać offset który załatwi od którego rekordu zacząć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W dokumentacji MySQL jest napisane, aby stosować trick z ogromną liczbą:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aż tyle to tych rekordów nie ma ale to dziwne jest. nie wiem tylko jak ten offset zrobić, poszukam ale jakby ktoś mógł napisać to bym był wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale to nie musi być tyle rekordów, to ma być po prostu duża liczba wpisana:
Cytat To retrieve all rows from a certain offset up to the end of the result set, you can use some large number for the second parameter. This statement retrieves all rows from the 96th row to the last: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dobra niech będzie, temat można zamknąć.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli to jest z poziomu php
zrob $lol = mysql_num_rows($zapytanie) LIMIT 11, $lol -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Może się czasem zastanów, co piszesz...?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:41 |