![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam lamerski problem, w pierwszym dniu tutoriala podany jest sposób instalacji symfony, robie wszystko jak opisali a w miejscu gdzie kaza sprawdzic konfiguracje "php lib/vendor/symfony/data/bin/check_configuration.php" wiersz poleceń wywala blad "nazwa php nie jest rozpoznawalna jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy". Co z tym fantem zrobic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod /sciezka/do/folderu/php/php.exe sciezka/do/lib/vendor/symfony/data/bin/check_configuration.php edit: ewentualnie dodaj folder z php.exe do PATH, wtedy będzie działać polecenie, które teraz wywala błąd Ten post edytował LBO 19.08.2009, 14:09:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dodaj do zmiennych śrdowiskowych windowsa ścieżkę do php, jeżeli nie wiesz jak to: http://www.wampserver.com/en/, albo poszukaj gdzieś na google. Jak to dobrze że pod linuxem nie ma takich problemow
![]() -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Temat stary jak świat, zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 03:59 |