![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli pobieram dane z bazy:
i moim wynikiem jest: id nazwa 1 ania 2 olka 3 olek i teraz chcialabym wyswietlic na okrazie wiersz 2 czyli "2 olka".. wiem jak wywietlic wyszytkie id badz wszytskie nazwy: najpierw wczytujac dane do tablicy assocjacyjnej a potem odwolujac sie ['id'] lub ['nazwa'], ale nie wiem jak odwolac sie do wiersza w tablicy a nie kolumny.. prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
modyfikuj zapytanie
SELECT * FROM tabela WHERE id=2 potem do tablicy i wyswietlasz -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja chce pobrac wszytskie a potem dopiero decydowac ktore chce wyswietlic i w jakiej kolejnosci, dlatego potrzebuje odwolania do wierszy w tabeli..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz z bazy, wpisz do wielowymiarowej tablicy i potem się odwołuj...
Ten post edytował fifi209 19.08.2009, 12:54:08 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Proszę, nie zaniżajmy poziomu. Przecież to jest podstawowa wiedza z dziedziny programowania w PHP. Każdy pierwszy lepszy kurs PHP zawiera informację na ten temat.
Zamykam. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:35 |