![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy jest możliwość w pliku konfiguracyjnym Apache zrobić tak, aby wszystkie request'y kierowane były do jednego pliku? Ma to działać identycznie jak Kod RewriteRule (.*) router.php [L] z .htaccess.Ważne jest, że regułka ta musi się znaleźć w pliku konfiguracyjnym, bo pliki .htaccess mają być wyeliminowane. Dodam, że Kod DocumentRoot "[ścieżka]/router.php" nie działa (Apache nie startuje).Z góry dziękuję za sugestie. Ten post edytował sowiq 19.08.2009, 10:58:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dostęp do pliku konfiguracyjnego ale nie możesz używać mod_rewrite?. To chyba można co najwyżej:
-ustawić obsługę błędu 404 na router.php -używać linków postaci /router.php/prawie_ładny_url |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ucho,
czytaj uważnie. pliki .htaccess mają być wyeliminowane Mogę użyć mod_rewrite i obecnie to robię, ale założenie jest takie, że ma nie być .htaccess'ów.Problem rozwiązany. Na początku zrobiłem z obsługą 404 i DirectoryIndex, ale nie jest to chyba zbyt wydajne rozwiązanie. Znalazłem inne rozwiązanie i na jego podstawie stworzyłem coś takiego: Kod <VirtualHost *:80> ServerName mój_superaśny_VH DocumentRoot "[ścieżka]" Action php-parse "/router.php" SetHandler php-parse </VirtualHost> [edit] Bardziej elegancki sposób. Ten post edytował sowiq 19.08.2009, 12:01:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez sensu, skoro możesz używać mod_rewrite dlaczego nie zrobiłeś tego od razu tak:
Kod <VirtualHost *:80> RewriteRule (.*) router.php [L] </VirtualHost> ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:38 |