![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zna ktoś witrynę (może być po angielsku) na której fachowo, a więc nie na zasadzie "słyszałem że" są wyjaśnione mechanizmy automatycznego poprawiania błędów HMTL w przeglądarkach (np. niedomknięte tagi)?
I czy przeglądarki nadal to robią (najnowsze wersje IE, FF, Opera)? Szukałem tego długo i namiętnie, ale nie znalazłem. Nie chodzi mi o to jakie przeglądarki mają błędy, ale jak sobie radzą z błędami popełnionymi przez samych piszących strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś w jakiejś książce wyczytałem, że żaden kompilator/interpreter NIE POWINIEN czegoś takiego robić od myślenia jest programista a narzędzie ma bezlitośnie wyrzucać wynik na wyjście ew. w jakiejś konsoli wyrzucać sugestie typu (zmienna x nie jest nigdzie użyta itp.)
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie edytory mają takie funkcje, ale moim zdaniem to właśnie Ty powinieneś to zrobić dobrze, a nie program, w przeciwnym wypadku nic się nie nauczysz, co więcej często po takich edytorach trzeba wiele poprawiać, kod nie jest zgodny ze standardami itp..
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:34 |