![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co jest złego w poniższym kodzie??
Wychodzi Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in XXXXXXXXX\zi_syg\syg.php on line 8
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at XXXXXXXXXX\zi_syg\syg.php:8) in XXXXXXXXXXXXXXX\zi_syg\syg.php on line 25 oraz kilkadziesiąt linijek "krzaków"... Ten post edytował Kredka29 18.08.2009, 10:26:24 -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to
na pewno brakuje Ci apostrofów obejmujących nick i powinno być tak
pamiętaj, ze zmienne objęte apostrofami nie są parsowane jako wartość zmiennej tylko jako ciąg nazwy zmiennej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic się nie zmieniło
![]() -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$link=mysql_query("SELECT nick,avatar,punkty,opis,link,gildia FROM users WHERE nick='$nick'");
Napisz jaki Ci generuje strona blad. 1. Masz wypelnione pola w polaczeniu do bazy ? 2. Masz zalozona baze ? Edit ::.. Sorki niedoczytalem ![]() Komunikat wyraznie mowi o tym ze dana zmienna nie wystepuje w bazie danych, ale to moze byc wynik zlego zapytania wiec sprawdz czy zniknie. Drugi komunikat mowi o tym, ze cos zostalo juz wczesniej wyslane w naglowkach. Pewnie includujesz to na stronie w miejscu gdzie cos juz bylo wczesniej wyswietlane. Ten post edytował CyberDuck_ 18.08.2009, 14:06:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Cytat mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL - to wskazuje na błędne wykonanie w bazie danych, czyli najczęściej brak takiego rekordu wynikowego. Obstawiałbym problem z nickiem. Spróbuj:
By uniknąć problemów z apostrofami pojedynczymi i podwójnymi. Wyświetl sobie print_r zawartość tego co Ci zwraca MySQL by zobaczyć co tak naprawdę dostajesz. Cytat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at XXXXXXXXXX\zi_syg\syg.php:8) in XXXXXXXXXXXXXXX\zi_syg\syg.php on line 25 A to wskazuje, że już gdzieś wysłałeś jakieś informacje do przeglądarki. Zazwyczaj zdarza się to gdy robisz include do aktualnie pisanego kodu. Tamten plik może coś wyświetlać i przez to header się burzy ![]() Co ciekawe to zauważyłeś, że o błąd woła przy funkcji mysql_fetch_array, podczas gdy kod podałeś z mysql_fetch_row? Czyli albo podałeś niewłaściwy plik nam, albo wprowadzałeś zmiany, których nie uwzględniłeś w tym kodzie ![]() Ten post edytował thek 19.08.2009, 10:42:47 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Oki, dzięki. Poradziłem sobie z tym. Tylko mam jeszcze jedno pytanie, jak zmodyfikować ten kod aby działał
![]()
Pozdrawiam Edit: Wpisywałem ciągle złą tabele ![]() Do zamknięcia Ten post edytował Kredka29 20.08.2009, 19:53:15 -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:25 |