![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze wchodze w panel AdWordsów i ...
Cytat We're sorry, the new AdWords interface does not work with Opera. We recommend using Firefox 3, Internet Explorer 8, or Chrome to manage your AdWords campaigns. Learn more. co jest czy to zmierzch opery czy jakiś strzał w stopę ze strony googla.... zaczynam nie lubic monopolistów ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w Operze nie można monitorować co użytkownik robi
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No co - opera ma znikomy udzial w rynku - wiec nie oplaca im sie widocznie przygotowywac wersji pod Opere.
I co maja powiedziec userzy IE 6/7 ? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I co mają powiedzieć? Ja nic nie mówię mi AdWords działają pod IE 7
![]() dr_bonzo jak prawie 9% to znikomy udział w rynku to co mają powiedzieć użytkownicy yahoo ^^ Ten post edytował jmail 17.08.2009, 23:38:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cóż, stało się tak a nie inaczej że to google jest obecnie potentatem na rynku i to oni w pewnym sensie ustalają nowe standardy ... więc jak mówią że opera jest be i fuj to pewno w niedługim czasie coraz więcej ludzi zacznie tak myśleć ... co oczywiście nie jest dobre.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz po prostu zmienić tego jak przeglądarka się przedstawia?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inny fakt, niektore apy googla dzialaja (rzadko uzywam) pod opera ale wyswietlaja info ze nie dizalaja w 100% (chyba gmail i picassa).
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I oficjalnie Opery Google wspierać nie będzie (np. w Wave). Szkoda bo pod Linuksem znacznie lepsza od Firefoksa pod względem szybkości.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A nie możesz po prostu zmienić tego jak przeglądarka się przedstawia? Pomysl niezly - ale uzywajac opery jestem rejestrowany gdzies w logach googla i jak użytkownicy opery przekroczą jakąś magiczną liczbę (procentów) to moze dorobią obslugę opery. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Osobiście do Opery nic nie mam, jednak w momencie, gdy Opera poszła na skargę do mamy, że Windows nie pozwala wybrać innej przeglądarki, przestałem używać tej przeglądarki nawet do testowania (oczywiście w pracy używam, ponieważ muszę). Wywaliłem ją nawet z telefonu.
Nie oszukujmy się. Opera stanowi niewielki odsetek przeglądarek na rynku światowym, a wynik z Polski nie jest miarodajny. Jest to kropla w morzu użytkowników i nie widzę powodu, dla którego taki gigant jak Google ma marnować kasę na niszowe przeglądarki. Dla takich dużych korporacji liczy się przede wszystkim zysk i pod tym kątem należy patrzeć na ich posunięcia. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie oszukujmy się. Opera stanowi niewielki odsetek przeglądarek na rynku światowym, a wynik z Polski nie jest miarodajny. Jest to kropla w morzu użytkowników i nie widzę powodu, dla którego taki gigant jak Google ma marnować kasę na niszowe przeglądarki. Ale nie rozumiem jednego - przecież 90% usług Google działa ok pomimo ostrzeżeń... O.o Cytat Osobiście do Opery nic nie mam, jednak w momencie, gdy Opera poszła na skargę do mamy, że Windows nie pozwala wybrać innej przeglądarki, przestałem używać tej przeglądarki nawet do testowania (oczywiście w pracy używam, ponieważ muszę). Wywaliłem ją nawet z telefonu. Ta, skreślać świetny produkt tylko dlatego, że jeden z szefów miał chwilowe halucynacje... Gdybym tak patrzył na wszystko tylko z ideologicznego punktu widzenia, a nie z jakości, to bym był skazany teraz na użeranie się z linuksem... Ważne, kto co mówi, czy kto co zrobił? Do Opery nic nie mam - na Firefoxa nie mam zamiaru się przesiadać, jeśli chodzi o obsługę standardów - Operze nie mam niczego do zarzucenia. Polityka polityką, niech ci na górze się męczą, mnie to nie obchodzi. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Ale nie rozumiem jednego - przecież 90% usług Google działa ok pomimo ostrzeżeń... O.o Tak to już jest w USA. Jeśli nie napiszesz na kubku z kawą, że jest gorąca, to dostaniesz pozew od debila, który się oparzył ![]() Cytat Ta, skreślać świetny produkt tylko dlatego, że jeden z szefów miał chwilowe halucynacje... Gdybym tak patrzył na wszystko tylko z ideologicznego punktu widzenia, a nie z jakości, to bym był skazany teraz na użeranie się z linuksem... Linuxa już dawno skreśliłem - za społeczność, ale to długa historia. Może Opera jest świetna, ale nie dla mnie. Nie chodzi mi tylko o ideologiczne podejście do świata, ale o całkiem praktyczne. Dla moich potrzeb w zupełności wystarcza Fx z kilkoma pluginami.Cytat Ważne, kto co mówi, czy kto co zrobił? Do Opery nic nie mam - na Firefoxa nie mam zamiaru się przesiadać, jeśli chodzi o obsługę standardów - Operze nie mam niczego do zarzucenia. Polityka polityką, niech ci na górze się męczą, mnie to nie obchodzi. Amen.-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]()
|
|
a ja tam może dziwny jestem
![]() ![]() Inna srpawa że IE8 wniósł wiele nowego. Ale to co mnie irytowało od zawsze w IE to była pseudoczytelność o błędach na stronie. IE 8 zmieniło to i podaje wreszcie konkretny plik i konkretną linię wystąpienia błędu. Pokaż źródło zapożyczone z kolorowaniem z Visual Studio, a że w tym kodzę to jestem jakbyw domu ![]() No i ciągły problem z sesjami na FF. Jak otworzysz nowe okno i tak masz starą sesję, więc testowanie w dwóch oknach na dwóch użytkownikach jest z deczka bez sensu. Za to IE czy Opera rozdzielają sesje między oknami. Ten post edytował jmail 18.08.2009, 13:27:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli, patrząc na post powyżej, znów zaczynamy walkę o to która przeglądarka lepsza tak? Ileż można? Kogo tak naprawdę interesuje kto jakiej przeglądarki używa?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat No i ciągły problem z sesjami na FF. Jak otworzysz nowe okno i tak masz starą sesję, więc testowanie w dwóch oknach na dwóch użytkownikach jest z deczka bez sensu. Za to IE czy Opera rozdzielają sesje między oknami. A to ciekawe, mozna wiedziec gdzie jest ten ficzer ukryty w operze? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
No i ciągły problem z sesjami na FF. Jak otworzysz nowe okno i tak masz starą sesję, więc testowanie w dwóch oknach na dwóch użytkownikach jest z deczka bez sensu. Za to IE czy Opera rozdzielają sesje między oknami. Czyli jak będę chciał przejrzeć kilka tematów na forum w osobnych oknach to będę musiał się w każdym logować w Operze czy IE? Też mi wygoda... Ale nie omieszkałem tego sprawdzić i mam jakieś wybrakowane IE, cholera sesji mi nie rozdziela między oknami :/ -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
jeżeli skorzystasz z opcji nowe okno to masz utrzymaną sesję. uruchom całkowicie nową instancję (tak tak klikając w ikonkę na pulpicie albo gdzie tam to masz) i zobacz czy masz rozdzielność sesji. W Operze działa to tak samo
|
|
|
![]()
|
|
Sorry man, ale pod IE 8 włączenie nowej instancji = ta sama sesja więc coś kręcisz. Aż dla pewności ściągnę Operę.
Włączenie pierwszej instancji IE 8 tworzy dwa procesy. Jeden nadrzędny i jeden potomny. Utworzenie kolejnej instancji tworzy kolejny proces potomny. UPDATE: A jak w operze utworzyć nową instancję to nie wiem, bo kolejne uruchomienie programu tworzy mi tylko nową zakładkę. Ten post edytował sztosz 18.08.2009, 18:03:41 -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
a nie masz ciastka przypadkiem zapamiętującego Cię?
|
|
|
![]()
|
|
Wyobraź sobie że nie.
W Operze rzeczywiście sesje są chyba różne w różnych oknach. Ale jakoś to tak dziwnie trochę działa. Ale jaki to ma związek z tym że Google nie chce wspierać Opery? Ten post edytował sztosz 18.08.2009, 18:12:05 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 14:08 |