Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Google sobie jaja robi...., nie lubia opery ;(
mrok
post 17.08.2009, 23:16:23
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Kurcze wchodze w panel AdWordsów i ...
Cytat
We're sorry, the new AdWords interface does not work with Opera. We recommend using Firefox 3, Internet Explorer 8, or Chrome to manage your AdWords campaigns. Learn more.

co jest czy to zmierzch opery czy jakiś strzał w stopę ze strony googla.... zaczynam nie lubic monopolistów winksmiley.jpg

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
2 Stron V   1 2 >  
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
jmail
post 17.08.2009, 23:19:34
Post #2

-----

w Operze nie można monitorować co użytkownik robi winksmiley.jpg a oni jak wiesz lubią wiedzieć biggrin.gif w końcu ich wiedzenie jest podstawą ich działalności
+Quote Post
dr_bonzo
post 17.08.2009, 23:30:50
Post #3

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

No co - opera ma znikomy udzial w rynku - wiec nie oplaca im sie widocznie przygotowywac wersji pod Opere.
I co maja powiedziec userzy IE 6/7 ?

--------------------
Nie lubię jednorożców.
+Quote Post
jmail
post 17.08.2009, 23:37:41
Post #4

-----

I co mają powiedzieć? Ja nic nie mówię mi AdWords działają pod IE 7 tongue.gif

dr_bonzo jak prawie 9% to znikomy udział w rynku to co mają powiedzieć użytkownicy yahoo ^^

Ten post edytował jmail 17.08.2009, 23:38:51
+Quote Post
zzeus
post 18.08.2009, 07:12:53
Post #5

-----

No cóż, stało się tak a nie inaczej że to google jest obecnie potentatem na rynku i to oni w pewnym sensie ustalają nowe standardy ... więc jak mówią że opera jest be i fuj to pewno w niedługim czasie coraz więcej ludzi zacznie tak myśleć ... co oczywiście nie jest dobre.

--------------------
+Quote Post
sztosz
post 18.08.2009, 09:02:07
Post #6

-----

A nie możesz po prostu zmienić tego jak przeglądarka się przedstawia?

--------------------
+Quote Post
dr_bonzo
post 18.08.2009, 09:13:39
Post #7

-----

Inny fakt, niektore apy googla dzialaja (rzadko uzywam) pod opera ale wyswietlaja info ze nie dizalaja w 100% (chyba gmail i picassa).

--------------------
Nie lubię jednorożców.
+Quote Post
Riklaunim
post 18.08.2009, 10:12:46
Post #8

-----

I oficjalnie Opery Google wspierać nie będzie (np. w Wave). Szkoda bo pod Linuksem znacznie lepsza od Firefoksa pod względem szybkości.

--------------------
Biblioteki: Skrypty, CMS | Kurs PHP | Python
+Quote Post
mrok
post 18.08.2009, 12:40:24
Post #9

-----

Cytat
A nie możesz po prostu zmienić tego jak przeglądarka się przedstawia?

Pomysl niezly - ale uzywajac opery jestem rejestrowany gdzies w logach googla i jak użytkownicy opery przekroczą jakąś magiczną liczbę (procentów) to moze dorobią obslugę opery.

--------------------
+Quote Post
batman
post 18.08.2009, 12:50:54
Post #10

Grupa: Moderatorzy

Osobiście do Opery nic nie mam, jednak w momencie, gdy Opera poszła na skargę do mamy, że Windows nie pozwala wybrać innej przeglądarki, przestałem używać tej przeglądarki nawet do testowania (oczywiście w pracy używam, ponieważ muszę). Wywaliłem ją nawet z telefonu.

Nie oszukujmy się. Opera stanowi niewielki odsetek przeglądarek na rynku światowym, a wynik z Polski nie jest miarodajny. Jest to kropla w morzu użytkowników i nie widzę powodu, dla którego taki gigant jak Google ma marnować kasę na niszowe przeglądarki.

Dla takich dużych korporacji liczy się przede wszystkim zysk i pod tym kątem należy patrzeć na ich posunięcia.

--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
+Quote Post
erix
post 18.08.2009, 13:15:14
Post #11

Cytat
Nie oszukujmy się. Opera stanowi niewielki odsetek przeglądarek na rynku światowym, a wynik z Polski nie jest miarodajny. Jest to kropla w morzu użytkowników i nie widzę powodu, dla którego taki gigant jak Google ma marnować kasę na niszowe przeglądarki.

Ale nie rozumiem jednego - przecież 90% usług Google działa ok pomimo ostrzeżeń... O.o

Cytat
Osobiście do Opery nic nie mam, jednak w momencie, gdy Opera poszła na skargę do mamy, że Windows nie pozwala wybrać innej przeglądarki, przestałem używać tej przeglądarki nawet do testowania (oczywiście w pracy używam, ponieważ muszę). Wywaliłem ją nawet z telefonu.

Ta, skreślać świetny produkt tylko dlatego, że jeden z szefów miał chwilowe halucynacje... Gdybym tak patrzył na wszystko tylko z ideologicznego punktu widzenia, a nie z jakości, to bym był skazany teraz na użeranie się z linuksem...

Ważne, kto co mówi, czy kto co zrobił? Do Opery nic nie mam - na Firefoxa nie mam zamiaru się przesiadać, jeśli chodzi o obsługę standardów - Operze nie mam niczego do zarzucenia. Polityka polityką, niech ci na górze się męczą, mnie to nie obchodzi.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
+Quote Post
batman
post 18.08.2009, 13:19:40
Post #12

Cytat
Ale nie rozumiem jednego - przecież 90% usług Google działa ok pomimo ostrzeżeń... O.o
Tak to już jest w USA. Jeśli nie napiszesz na kubku z kawą, że jest gorąca, to dostaniesz pozew od debila, który się oparzył smile.gif

Cytat
Ta, skreślać świetny produkt tylko dlatego, że jeden z szefów miał chwilowe halucynacje... Gdybym tak patrzył na wszystko tylko z ideologicznego punktu widzenia, a nie z jakości, to bym był skazany teraz na użeranie się z linuksem...
Linuxa już dawno skreśliłem - za społeczność, ale to długa historia. Może Opera jest świetna, ale nie dla mnie. Nie chodzi mi tylko o ideologiczne podejście do świata, ale o całkiem praktyczne. Dla moich potrzeb w zupełności wystarcza Fx z kilkoma pluginami.

Cytat
Ważne, kto co mówi, czy kto co zrobił? Do Opery nic nie mam - na Firefoxa nie mam zamiaru się przesiadać, jeśli chodzi o obsługę standardów - Operze nie mam niczego do zarzucenia. Polityka polityką, niech ci na górze się męczą, mnie to nie obchodzi.
Amen.

--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
+Quote Post
jmail
post 18.08.2009, 13:26:55
Post #13

-----

a ja tam może dziwny jestem biggrin.gif ale używam tylko i wyłącznie IE winksmiley.jpg trochę było ciężko do niego wtyczki znaleźć, ale się udało. Co prawda zapłaciłem za nie, ale nie narzekam. Są świetne i działają tak jak tego oczekuję.

Inna srpawa że IE8 wniósł wiele nowego. Ale to co mnie irytowało od zawsze w IE to była pseudoczytelność o błędach na stronie. IE 8 zmieniło to i podaje wreszcie konkretny plik i konkretną linię wystąpienia błędu. Pokaż źródło zapożyczone z kolorowaniem z Visual Studio, a że w tym kodzę to jestem jakbyw domu smile.gif FireFox'a włączam z prawdziwą niechęcią i tylko wtedy jak muszę. Poza tym Opera mi odpowiada. Jak chodzi o wydajność to nie ma lepszego silnika. Więcej stron a i tak działa tak samo jak na początku. Ostatnio testy zrobiłem. Na 20 zakładkach z tymi zamymi stronami IE zeżarł mi prawie 100 MB ramu a FF ponad 120. Zabiłem najbardziej obciążającą zakładkę i w IE spadek do 52MB a w FF 113MB - to już mi się nie podobało.

No i ciągły problem z sesjami na FF. Jak otworzysz nowe okno i tak masz starą sesję, więc testowanie w dwóch oknach na dwóch użytkownikach jest z deczka bez sensu. Za to IE czy Opera rozdzielają sesje między oknami.

Ten post edytował jmail 18.08.2009, 13:27:36
+Quote Post
sztosz
post 18.08.2009, 16:13:39
Post #14

-----

Czyli, patrząc na post powyżej, znów zaczynamy walkę o to która przeglądarka lepsza tak? Ileż można? Kogo tak naprawdę interesuje kto jakiej przeglądarki używa?

--------------------
+Quote Post
dr_bonzo
post 18.08.2009, 16:28:41
Post #15

-----

Cytat
No i ciągły problem z sesjami na FF. Jak otworzysz nowe okno i tak masz starą sesję, więc testowanie w dwóch oknach na dwóch użytkownikach jest z deczka bez sensu. Za to IE czy Opera rozdzielają sesje między oknami.

A to ciekawe, mozna wiedziec gdzie jest ten ficzer ukryty w operze?

--------------------
Nie lubię jednorożców.
+Quote Post
sztosz
post 18.08.2009, 17:11:52
Post #16

-----

Cytat(jmail @ 18.08.2009, 14:26:55 ) *

Czyli jak będę chciał przejrzeć kilka tematów na forum w osobnych oknach to będę musiał się w każdym logować w Operze czy IE? Też mi wygoda...

Ale nie omieszkałem tego sprawdzić i mam jakieś wybrakowane IE, cholera sesji mi nie rozdziela między oknami :/

--------------------
+Quote Post
jmail
post 18.08.2009, 17:44:01
Post #17

-----

jeżeli skorzystasz z opcji nowe okno to masz utrzymaną sesję. uruchom całkowicie nową instancję (tak tak klikając w ikonkę na pulpicie albo gdzie tam to masz) i zobacz czy masz rozdzielność sesji. W Operze działa to tak samo
+Quote Post
sztosz
post 18.08.2009, 17:53:26
Post #18

-----

Sorry man, ale pod IE 8 włączenie nowej instancji = ta sama sesja więc coś kręcisz. Aż dla pewności ściągnę Operę.

Włączenie pierwszej instancji IE 8 tworzy dwa procesy. Jeden nadrzędny i jeden potomny. Utworzenie kolejnej instancji tworzy kolejny proces potomny.

UPDATE: A jak w operze utworzyć nową instancję to nie wiem, bo kolejne uruchomienie programu tworzy mi tylko nową zakładkę.

Ten post edytował sztosz 18.08.2009, 18:03:41

--------------------
+Quote Post
jmail
post 18.08.2009, 17:56:41
Post #19

-----

a nie masz ciastka przypadkiem zapamiętującego Cię?
+Quote Post
sztosz
post 18.08.2009, 18:04:27
Post #20

-----

Wyobraź sobie że nie.

W Operze rzeczywiście sesje są chyba różne w różnych oknach. Ale jakoś to tak dziwnie trochę działa.

Ale jaki to ma związek z tym że Google nie chce wspierać Opery?

Ten post edytował sztosz 18.08.2009, 18:12:05

--------------------
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.06.2025 - 14:08