|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 1.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Chciałbym, aby na stronie głównej pokazywało się 5 ostatnich wpisów z tabeli, więc wykorzystałem taki kod:
Wszystko działa normalnie, poza tym, że strona ładuje się kosmicznie długo, po czym wpisy ładnie się pokazują, a nad nimi taki komunikat: Cytat Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\Documents and Settings\Moje dokumenty\HTML\FILMY\odczyt_idx.php on line 35 Tabela ma raptem 7 wpisów, więc co za problem wyświetlić od końca 5 ostatnich? Co dopiero będzie kiedy w tabeli pojawią się wszystkie wpisy? (397) W php.ini zmieniłem nawet na 1000 sec ale anulowałem po 10min oczekiwania. Co mogę zrobić, aby to zapytanie było wykonywane jak trzeba? błyskawicznie. Drugi problem to "szukajka", mam taki kod:
No i wszystko ładnie działa, gdy wpisze się co kolwiek związanego z harrym potterem, wtedy ów film magicznie pojawia się jak trzeba, lecz gdy wpisze się czerwony październik, bądź przedwiośnie, to nie pokazuje się tak jak zapisałem w kodzie (tutaj chyba tego nie dałem), że nie znaleziono, tylko jest tak jakbym dopiero co otworzył stronę inaczej mówiąc, to, że w adresie jest dopisek Kod ?szukaj=czerwony&search=szukaj nic nie powoduje.Dlaczego z harrym działa elegancko a z resztą nie? I trzecie pytanie podobne do drugiego, mam również katalog, oto kod:
I tutaj również, po kliknięciu w "H", harry potter się objawia, ale po kliknięciu w "P", przedwiośnie już się nie pokazuje, zamiast tego widoczny jest tekst "Nie ma filmów na tą literę" Dlaczego tak się dzieje? Co mogę zrobić aby wszystko działało poprawnie? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Ten post edytował Rookie 17.08.2009, 19:10:53 |
|
|
|
Rookie [MySQL][PHP]Zbyt długi czas oczekiwania i źle działająca funkcja szukania i katalog 17.08.2009, 19:03:38
erix CytatWszystko działa normalnie, poza tym, że stron... 17.08.2009, 19:14:57
Rookie Wszystko w bazie jest jak należy, chyba, że te ind... 17.08.2009, 19:17:55
erix A pryszcz gdzieś wyskoczy, jeśli najpierw pogoogla... 17.08.2009, 19:27:21
Rookie No więc skoro sortuję od końca po `id_filmu... 17.08.2009, 19:37:19
thek Co do szukania to niepotrzebnie dwa razy robisz to... 19.08.2009, 11:12:26 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 18:21 |