![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ostatnio zaczełem uczyc sie programowania oop. I tutaj mam taka konstrukcje i nie mam pojecia czemu mi nie działa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 9 Dołączył: 14.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działą, bo cała konstrukcja jest bez sensu i nie ma przekazanych wartości do konstruktora.
Powinno to wyglądać tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o coś innego zeby w jednej funkcji zdefinowac zmienne ktore bede mógł używać w innych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 9.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie mi chodzi zeby za pomoca __construct można było definować zmienne. A potem np przez inne metody je wyswietlać.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej tak:
BTW Pierwszego posta "zaczełem"?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Juz sobie poradzilem troche innego sposobu uzyłem
![]() chodzilo mi dokladnie o cos w stylu ![]()
Ten post edytował frytek92 16.08.2009, 12:39:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 51 Dołączył: 4.02.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zabawa z globalami wiem ze to nie jest nurt oop ale wazne ze dziala i to bardzo dobrze. Oj, wstydziłbyś się pisać takie coś w forum o OOP oraz podawać taki zbereźny kod... ![]() Edit: jako iż mam dobry humor napiszę Ci uproszczone rozwiązanie Twojego problemu (pisane z palca):
Powinno nawet działać bez metod magicznych __get i __set (ułomność php). Jednak najlepszym rozwiązaniem tego problemu będzie utworzenie odpowiednich składowych tej klasy. To składowe służą do tego celu, który chcesz osiągnąć, czyli przykładowo:
Ten post edytował -=Peter=- 16.08.2009, 15:23:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I oto mniej więcej mi chodziło każdemu z was daje po pochwale bo każdy mi w jakikolwiek sposób pomógł.
Pozdrawiam i uważam temat za zamknięty. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:12 |