![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem który być może ktoś z was będzie potrafił rozwiązać.. Mój problem polega na ponownym wykonywaniu funkcji przypisanych window.onload po cofnięciu strony. Stronę piszę w xhtml 1.0 strict, wszystkie podstrony są statyczne prócz jednej na której umieściłem google ajax api search. W sekcji head każdej podstrony umieszczony jest zewnętrzny skrypt js o schemacie: Kod funckja1(){} funkcja2(){} ... window.onload=function() { funckja1() funckja2() ... } Problem polega na ponownym wykonywaniu window.onload po cofnieciu strony wykorzystującej ajax. Nie wiem czy to zrozumiałe, więc dokładniej: znajdujesz się na podstronie statycznej, przechodzisz na stronę z ajaxem, cofasz stronę i.. na cofniętej stronie widzisz efekt ponownego wykonania window.onload.. Jak rozwiązać ten problem ? Interesuje mnie rozwiązanie zgodne z xhtml 1.0 strict. Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak działa ten kod (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - możesz zapisywać np. w ciasteczku, czy operacje ze zdarzenia load zostało wykonane, jeśli tak to nie wykonywać skryptu, a jeśli nie to zapisać ciasteczko i wykonać operacje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:28 |