![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wielki problem.
Mam baze z 2 tabelami. W 1 tabeli ma pola: idscat, nazwa_kat. 2 tabela ma pola: id, opis, scat (odwoluje sie do kategorii z 1 tabeli). I chodzi mi o to aby ponizszy plik WYSWIETLIL mi oprocz nazw kategorii i linkow do rekordow wchodzacych w sklad danej kategorii (to robi ponizszy kod) TAKZE OBOK NAZWY KATEGORII - LICZBE REKORDOW ktore naleza do danej kategorii. Prosze o pomoc - wazne jest do dla mnie gdzyz nie moge ukonczyc kilku juz skryptow. Z gory dzieki. Kod <?
echo '<table border=0>'; $select = "SELECT idScat,naz_sc FROM op_subcat "; $query = mysql_query($select); echo '<tr><td><B>'.$VARS["n"].'</B></td></tr>'; while($r = mysql_fetch_object($query)) { echo '<tr><td><a href="index.php?s='.$r->idScat.'&n='.$r->naz_sc.'" onFocus="blur()">'.$r->naz_sc.'</a></td><tr>'; } print"</TABLE>"; ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Kod <?
echo '<table border=0>'; $select = "SELECT idScat,naz_sc FROM op_subcat "; $query = mysql_query($select); echo '<tr><td><B>'.$VARS["n"].'</B></td></tr>'; while($r = mysql_fetch_object($query)) { $idScat=$r[0]; $select2 = "SELECT * FROM 2TABELA where scat='$idScat'"; $query2 = mysql_query($select2); $ilosc = mysql_num_rows($query2); echo '<tr><td><a href="index.php?s='.$r->idScat.'&n='.$r->naz_sc.'" onFocus="blur()">'.$r->naz_sc.'</a></td><tr>'; } print"</TABLE>"; ?> moglem cos skopac ale schemat juz znasz dasz rade Pozdrawiam -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Wystarczy MySQL
![]() Kod select idScat, naz_sc, count(id) as ilosc
FROM op_subcat LEFT JOIN TABELA2 on idScat = scat group by idScat -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki Itsme.
Skrypt sie nie wysypuje ale tez nie wyswietla tych "ilosci". Jesli chodzi o to drugie rozwiazanie to go troche nie rozumie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod SELECT idScat, naz_sc, COUNT(idScat) FROM op_subcat GROUP BY idScat
Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale kto wie ... ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie chodzi mi o to tylko o takie cos jak np. w skrypcie DOWNload PafileDB.
Chce wyswietlic wszystkie kategorie z tabeli "kategorie" i zrobic link do plikow nalezacych do danej kategorii - oraz jak wyswietle wszustkie kategorie i zrobie ten link TO CHCE OBOK NAZWY KAZDEJ KATEGORII WYSWIETLIC LICZBE REKORDOW NALEZACYCH DO DANEJ KATEGORII. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już pisałeś na ten temat. http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=1227. Nie rozumiem w czym problem.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 10:50 |