![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z funkcją mail() używam xampp'a z mercury'm.
Niestety mail niby wychodzi ,ale już nie dochodzi na moją normalną pocztę :/ wie ktoś co na to zaradzić? -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde przecież to jest aktywny temat?
![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=127836&hl= Tak trudno poszukać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. no niewiem czy to o to samo chodzi tam wogóle nie wysyłało poczty u mnie mail() niby wysyła z localhosta ,ale na gmaila już nie dochodzi napiszcie tylko dlaczego i jakie jest rozwiązanie. Czy nie da się naprawdę korzystać z mail() tylko trzeba używać klas?
-------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
localhost.com na pewno jest rozpoznawane jako fake mnail i jako spam. dlatego Ci nie dojdzie. dlaczego używać klas? bo używasz wtedy serwera SMTP, który się zautoryzuje i będzie działało niezależnie na serwerach hostingowych
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem ,tylko upewniam się ,bo do tej pory w książce ,którą męcze wszystko jest bardzo dobrze opisane i dlatego nie podobało mi się ,że nagle używają funkcji ,która nie do końca jest użyteczna. Ale skoro bardziej zaawansowani w temacie tak uważają to będe musiał zainteresować się wskazanym w poprzednim twoim poście wątkiem. Dzięki za odpowiedź.
-------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:20 |