![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem tu nowy więc przedewszystkim Witam wszystkich.
Więc tak kupiłem sobie głosniki Creative T6100 mam zintegrowaną karte dzwiękową realtek i jest problem ponieważ gdy włączam filmiki na you tube lub jakąś muzyke na you tube to niegrają mi dwie satelitki a sub bufer i pozostałe głosniki grają ale gdy wączam cokolwiek już na kompie to graja wszystkie głośniki i jest przestrzenny dzwięk tak jak powinno być. Więc moje pytanie czemu niegrają wszystkie gdy słucham coś na necie. |
|
|
![]()
|
|
Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
przejrzec kilka tematow nizej to sie nei chcialo? Temat: Goniki Creative T6100 51
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytałem ten temat no i co (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) i NIC wielkie NIC mam wszystko ustawione jak być powinno i niegra mi na you tube i innych stronkach typu wrzuta a pozatym mi niegrają dwa a tamtym temacie koleś pisze ze jemu grają tylko dwa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy pliki Audio lub Video które mają na 100% dźwięk 5.1 grają Ci we wszystkich głośnikach?
|
|
|
![]()
|
|
tak we wszystkich ale wszystko co podlega tak jagby pod internet czyli gadu gadu wrzuta i inne takie tam to graja tylko na 3 głosnikach + subbufer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc wszystko działa jak trzeba. Mając dźwięk stereo, czyli dwa kanały nie możesz ich puścić w czterech kanałach bez zmiksowania ich najpierw.
|
|
|
![]()
|
|
czyli co mam zrobić zeby działały mi wszystkie głosniki gdy słucham muzyki na youtube (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Jakiś softwareowy mikser musisz zainstalować albo skonfigurować. Dobrze ustaw głośniki: http://img218.imageshack.us/img218/3807/realteksoundiu5.png wyłącz . Matrix mode czy jak to się tam nazywa w panelu sterowania karty dźwiękowej. Podobno też działa instalowanie starszych sterowników takich jak np. wersja r1.50
Ale ludziska... ja nigdy nie miałem głośników 5.1 po 10 minutach szukania w google znalazłem kilka rozwiązań gorszych lub lepszych. Google nie boli! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu zainwestuj w kartę dźwiękową. Ja mam Sound Blaster X-Fi Extreme Audio razem z tymi głośnikami i naprawdę nigdy nie było problemów, czy to na xp czy na viście wszystko działa wyśmienicie.
Na jakiś zintegrowanych to sobie mantę możesz podłączyć a nie porządny sprzęt creative. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował fifi209 22.08.2009, 13:40:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę specjalnego powodu do kupowania oddzielnej karty dźwiękowej - te realteki dla przeciętnego użytkownika grają wystarczająco dobrze. A u mnie problem identyczny rozwiązało - w Windows 7 i domyślnych sterownikach zainstalowanych przez system - zaznaczenie opcji Speaker Fill w ustawieniach dźwięku->głośników. W Viście jest pewnie tak samo, zaś w XP to pewnie kwestia zaznaczenia jakiegoś pola w sterownikach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:20 |