Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Problem z creative T6100
ddamianekk16

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jestem tu nowy więc przedewszystkim Witam wszystkich.

Więc tak kupiłem sobie głosniki Creative T6100 mam zintegrowaną karte dzwiękową realtek i jest problem ponieważ gdy włączam filmiki na you tube lub jakąś muzyke na you tube to niegrają mi dwie satelitki a sub bufer i pozostałe głosniki grają
ale gdy wączam cokolwiek już na kompie to graja wszystkie głośniki i jest przestrzenny dzwięk tak jak powinno być.
Więc moje pytanie czemu niegrają wszystkie gdy słucham coś na necie.
Go to the top of the page
+Quote Post
kwiateusz

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

przejrzec kilka tematow nizej to sie nei chcialo? Temat: Goniki Creative T6100 51
+Quote Post
ddamianekk16

-----

czytałem ten temat no i co (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) i NIC wielkie NIC mam wszystko ustawione jak być powinno i niegra mi na you tube i innych stronkach typu wrzuta a pozatym mi niegrają dwa a tamtym temacie koleś pisze ze jemu grają tylko dwa.
+Quote Post
sztosz

-----

A czy pliki Audio lub Video które mają na 100% dźwięk 5.1 grają Ci we wszystkich głośnikach?
+Quote Post
ddamianekk16

-----

tak we wszystkich ale wszystko co podlega tak jagby pod internet czyli gadu gadu wrzuta i inne takie tam to graja tylko na 3 głosnikach + subbufer
+Quote Post
sztosz

-----

No więc wszystko działa jak trzeba. Mając dźwięk stereo, czyli dwa kanały nie możesz ich puścić w czterech kanałach bez zmiksowania ich najpierw.
+Quote Post
ddamianekk16

-----

czyli co mam zrobić zeby działały mi wszystkie głosniki gdy słucham muzyki na youtube (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
+Quote Post
sztosz

-----

Jakiś softwareowy mikser musisz zainstalować albo skonfigurować. Dobrze ustaw głośniki: http://img218.imageshack.us/img218/3807/realteksoundiu5.png wyłącz . Matrix mode czy jak to się tam nazywa w panelu sterowania karty dźwiękowej. Podobno też działa instalowanie starszych sterowników takich jak np. wersja r1.50

Ale ludziska... ja nigdy nie miałem głośników 5.1 po 10 minutach szukania w google znalazłem kilka rozwiązań gorszych lub lepszych. Google nie boli!
+Quote Post
Fifi209

-----

Po prostu zainwestuj w kartę dźwiękową. Ja mam Sound Blaster X-Fi Extreme Audio razem z tymi głośnikami i naprawdę nigdy nie było problemów, czy to na xp czy na viście wszystko działa wyśmienicie.

Na jakiś zintegrowanych to sobie mantę możesz podłączyć a nie porządny sprzęt creative. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Ten post edytował fifi209 22.08.2009, 13:40:47
+Quote Post
l0ud

-----

Nie widzę specjalnego powodu do kupowania oddzielnej karty dźwiękowej - te realteki dla przeciętnego użytkownika grają wystarczająco dobrze. A u mnie problem identyczny rozwiązało - w Windows 7 i domyślnych sterownikach zainstalowanych przez system - zaznaczenie opcji Speaker Fill w ustawieniach dźwięku->głośników. W Viście jest pewnie tak samo, zaś w XP to pewnie kwestia zaznaczenia jakiegoś pola w sterownikach.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:20