![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewne pytanie, w jaki sposob sprawic by strona non-stop przewijala sie w dol?
Mianowicie, moj skrypt ma sie wykonywac, i wyniki co jakis czas przesylac[co kilka sec] skrypt wyglada w stylu [PHP] pobierz, plaintext [PHP] pobierz, plaintext co zrobic by automatycznie przewijal sie na dol[tzn gdy wszystko co wysle nie bd sie miescic na ekranie - by automatycznie szlo w dol] Z gory dzieki;) -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba javascriptem. W ogóle co Ty chcesz zrobić... ?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skocie? wyswietlacz do napisow filmow flash... jako ze z moim JS jest krucho[a tym bym to mogl fajnie zrobic] trzeba sobie radzic inaczej... i tak wpadlem na to, by php wysylalo mi napis, czekalo X czasu, dawalo nastepny;) pytanie tylko co zrobic bym nie musial przewijac, tym bardziej ze zakladam ze dam sobie na napisy nie za duze okienko[100-200px?]
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl o wydajności, skoro skrypt pracuje cały czas...to zjesz dużo proca i pamięci.
Filmiki z napisami tak... ? To nie lepiej ajax'em pobierać do div'a co określony czas? (a czas zmienny w zależności od długości zwróconych danych) [ja bym to tak zrobił] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ale TY kminisz ajaxa, i Ty nie myslisz juz druga godzine nad tym jak sobie ogladac nadal swoj ulubony serial[pod windowsem uzywalem PlaySubtitles, tutaj jest problem:D]
A procek, pamiec... jak bym chcial to robic na serwerze czy cos, to rozumiem, ale chce na localu, przy wlaczonym filmie i kadu wiec nie musze oszczedzac:D -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
Powiedz lepiej czemu nie oglądasz w normalnym odtwarzaczu ?
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Lacze 520Kbit, nie sciagne w tyle czasu co ogladam, lecz musial bym czekac az nastepne mi sie sciagnie[np. ogladam odcinek, to on sie skonczy i czekam az mi sie nastepny nie sciagnie]
Moglbym np. mplayerem ogladac flv prosto z serwera, ale i tutaj problem, nie moge przewijac w tym wypadku, a jest to dla mnie baaardzo wazne;) -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
W javascript masz scroll tyle mogę chyba pomóc...
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz kod dla przewijania div-a. Dla body na pewno sobie poradzisz. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm... nie lepsze by bylo:
https://developer.mozilla.org/en/Window.scrollByLines i pytanie odrazu, co zrobic by to dzialalo non-stop? tzn co pojawienie sie new lini, szlo w dol? while(1){ ... } nie dziala, no chyba ze cos innego zle robie window.scrollbyline(1)[..]? bo jak pamietam z moich... stycznosci z js, window to cala zawartosc okna... Ten post edytował dadexix 14.08.2009, 20:43:38 -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dynamicznie pobierasz jakieś dane to przecież wiesz kiedy się jakieś nowe pojawiły.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie jesli uzywam php i
sleep(czas); flush(); hmm nikt nie byl by tak mily by pomoc to poskladac? -------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Takie rzeczy to na giełdę ofert.
Przenoszę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz kod dla przewijania div-a. Dla body na pewno sobie poradzisz. ![]() Witam i dziękuję ![]() Ten mały skrypcik uratował mi życie. Jeszcze raz ddziękuję. Mandala Ten post edytował Mandala23 24.05.2011, 12:17:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 13:59 |