![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpadłem na pomysł szybkiego filtrowania formularzy
czy to dobre i bezpieczne rozwiązanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Formularzy do czego. Uniwersalne to to na pewno nie jest.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jak chcesz napisac artykul o HTMLu? czyli bedziesz chcial umiescic w tresci tagi? I po co addslashes jak masz eskejpowanie w pdo, mysql_real_escape itp.
A co jak w POST masz glebsze tablice? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież• tagi moge zapisywac w notacji
Ten post edytował karis 14.08.2009, 09:51:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja myślę że to dobry pomysł. Pod warunkiem że w każdym skrypcie będziesz w ten sposób na samym początku filtrować dane.
Jednak co do funkcji filtrującej to polecał bym zamieniać znaki < > ' " na odpowiadające im entecje html. Wtedy nie będzie widać irytujących znaków \ lecz odpowiednie znaki html w przeglądarce. -------------------- Każdy z was jest łodzią w której Może się z potopem mierzyć Cało wyjść z burzowej chmury Musi tylko w to uwierzyć! |
|
|
![]()
|
|
załóżmy, że masz edytor wysiwyg jako jedno pole wtedy mozesz za pomocą instrukcji warunkowych sprawddzic
wg mnie na prawde jest to pomocne, jeśli masz np 20 input type text czy tam checkbox etc Ten post edytował karis 14.08.2009, 10:07:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
naprawdę pomocne byłoby w twoim przypadku zobaczenie sobie jak działa NP zend_form i inne tego typu klasy. Jest ich mnóstwo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wiem ze są tego typu klasy, ale co jak ktos chce miec proste rozwiązanie
oczywiście ja w swoich skryptach to używam, ktoś chce to moze, a jak nie, to nie musi ;p |
|
|
![]()
|
|
No to jak korzystasz to sobie korzystaj. Ale jak ci mówimy ,że jest to niepolecane (niewygodne, nieużyteczne, nieeleganckie) i nie przyjmujesz uwag to po co zakładasz temat? Chcesz pochwały jaki to miałeś pomysł?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dla mnie najważniejsze było to, czy jest bezpieczne.
skoro jest bezpieczne to mi się moje rozwiązanie podoba |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 20:50 |