![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od razu przejdę do rzeczy. W bazie, w tabeli, mam takie kolumny: id nazwa nazwa2 odslon ocena Chciałbym je wyświetlać w dwóch kolumnach. Powiedzmy, ze się "udało" ![]() Obecnie wygląda to (załóżmy) tak: A A A B B B C D D D (to litery poczatkowe) Chciałbym jednak, by powyższe zostao wyświetlone w taki sposób: A B A C A D B D B D Obecnie jest bowiem tak, że listowane są wszystkie nazwy, lecz alfabet "przeskakuje" z jhednej kolumny na drugą. Chciałbym, by po połowie zostały wylistowane nazwy, lecz najpierw w jednej kolumnie (np od A do K) a w drugiej od L do Z Bardzo proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mogę zaproponować Ci takie rozwiązanie. Na początku zliczasz wszystkie rekordy a następnie otrzymaną liczbę dzielisz na dwa. W następnej kolejności tworzysz dwa zapytania do bazy danych... pierwsze z limitem od 0 do liczby którą otrzymałeś z dzielenia a drugie też z limitem od liczby otrzymanej z dzielenia (nie jestem pewien.. może trzeba dodać do tego 1, sprawdź) do sumy wszystkich rekordów... I wyświetlić to w taki sposób: Może jest inne rozwiązanie ale na tą chwilę pomyślałem o takim. Mam nadzieję że w jakimś stopniu pomogłem... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 07:59 |