![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
probuję podpiąć do swojej strony www.glinaidrewno.pl galerię www.glinaidrewno.pl/galeria/index.php, w której będę trzymał różne zdjęcia. Podglądając tu i tam wysiedziałem taki index.php:
Niestety po odpaleniu www.glinaidrewno.pl/galeria/index.php pojawia się się błąd: Warning: include(public_html/galeria/galeria_1.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/puhatek/public_html/galeria/index.php on line 27 Proszę o informację jak mogę usprawnić działanie includa? Pliki galeria_1.php i galeria_2.php mają w sobie tylko tabele ze zdjeciami w komórkach. Z góry dziękuję, Tomek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Sobie lepiej sprawdź ścieżki. Na pewno cały skrypt masz poza public_html? Mi się widzi, że jednak w.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień na
-------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php wygląda teraz tak:
komunikat wciąż ten sam Warning: include(galeria/galeria_1.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/puhatek/public_html/galeria/index.php on line 27 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'galeria/galeria_1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/puhatek/public_html/galeria/index.php on line 27 Erix: cały skrypt mam w /public_html/galeria. W /public html są pliki strony glinaidrewno.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod powinien chyba wyglądać tak:
Pewny nie jestem. -------------------- film edit student
|
|
|
![]()
|
|
Niestety z tym kodem też nie działa. Choć jest taka zmiana, że nie krzyczy nic o błędach. Strona jest po prostu pusta.
Udało mi się połowicznie. Zrobiłem tak index.php jest w katalogu /public_html/galeria natomiast galeria_1.php galeria_2.php w katalogu /public_html/galeria/inc. Kod teraz wygląda tak:
Strona się ładuje, tyle że teraz galerie się nie przeładowują ![]() Ten post edytował cheschire_kotek 13.08.2009, 21:42:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To teraz wiadomo, że masz porawne ścieżki.
Teraz sprawdź dokładnie ten skrypt, który includowałeś. |
|
|
![]()
|
|
o ile dobrze rozumiem, to naciskając odnośnik definiuję id którego nazwa wskazuje w katalogu /inc plik, który ma być wczytany. Plik galeria_1.php wygląda tak
Gdzie popełniam błąd? Ten post edytował cheschire_kotek 13.08.2009, 22:00:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:52 |