![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
udało mi się znaleźć takie 2 skrypty:
Kod <code><span class="html"><span class="default"> </span><span class="keyword">function </span><span class="default">array_flatten</span><span class="keyword">(</span><span class="default">$a</span><span class="keyword">) { foreach(</span><span class="default">$a </span><span class="keyword">as </span><span class="default">$k</span><span class="keyword">=></span><span class="default">$v</span><span class="keyword">) </span><span class="default">$a</span><span class="keyword">[</span><span class="default">$k</span><span class="keyword">]=(array)</span><span class="default">$v</span><span class="keyword">; return </span><span class="default">call_user_func_array</span><span class="keyword">(</span><span class="default">array_merge</span><span class="keyword">,</span><span class="default">$a</span><span class="keyword">); }</span></span></code> Kod <span class="ident">function</span> <span class="ident">flatten_array</span><span class="punct">(</span><span class="ident">array</span> <span class="global">$a</span><span class="punct">)</span> <span class="punct">{</span> <span class="global">$i</span> <span class="punct">=</span> <span class="number">0</span><span class="punct">;</span> <span class="keyword">while</span> <span class="punct">(</span><span class="global">$i</span> <span class="punct"><</span> <span class="ident">count</span><span class="punct">(</span><span class="global">$a</span><span class="punct">))</span> <span class="punct">{</span> <span class="keyword">if</span> <span class="punct">(</span><span class="ident">is_array</span><span class="punct">(</span><span class="global">$a</span><span class="punct">[</span><span class="global">$i</span><span class="punct">]))</span> <span class="punct">{</span> <span class="ident">array_splice</span><span class="punct">(</span><span class="global">$a</span><span class="punct">,</span> <span class="global">$i</span><span class="punct">,</span> <span class="number">1</span><span class="punct">,</span> <span class="global">$a</span><span class="punct">[</span><span class="global">$i</span><span class="punct">]);</span> <span class="punct">}</span> <span class="keyword">else</span> <span class="punct">{</span> <span class="global">$i</span><span class="punct">++;</span> <span class="punct">}</span> <span class="punct">}</span> <span class="keyword">return</span> <span class="global">$a</span><span class="punct">;</span> <span class="punct">}</span> ale to są stare wpisy sprzed ponad roku, może jest w najnowszej wersji php jakaś jednolinijkowa funcja na to ? o rany boskie a cóż to się stało że mi się kody nie chciały wkleić ? Ten post edytował madrazel 12.08.2009, 16:28:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co podałeś jest cokolwiek trudno wyczytać. Tak więc opisz może swój problem?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja tego tak nie wkleiłem, zostawiłem to tak jak jest bo wygląda mi to na jakiś błąd z forum
a problem jest taki że mam tablicę np. taką: Kod Array ( [0] => jeden [1] => dwa [2] => Array ( [0] => trzy [1] => cztery [2] => Array ( [0] => piec [1] => szesc ) ) ) a chcę aby było tak: Kod Array
( [0] => jeden [1] => dwa [2] => trzy [3] => cztery [4] => piec [5] => szesc ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy jest gotowa funkcja ew. możesz napisać swoją.
Użyć do tego is_array i sprawdzać.
Ten post edytował fifi209 12.08.2009, 16:53:49 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
wbrew pozorom to jest przydatne, można np. napisać funkcję która potrzebuje jakieś tam parametry, niech to będą np. ścieżki dostępu do plików - tak aby ta funkcja nie głupiała jeśli np. dostanie pojedyńczy parametr jako string, czy kombinację stringów i tablic, zdziwiony jestem że nie zrobili z tego jednolinijkowca w 5.3.0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie wiem czy jest gotowa funkcja ew. możesz napisać swoją. Dałem linka do czegoś takiego, bez paskudnych globali. ![]() Cytat niech to będą np. ścieżki dostępu do plików - tak aby ta funkcja nie głupiała jeśli np. dostanie pojedyńczy parametr jako string, czy kombinację stringów i tablic, zdziwiony jestem że nie zrobili z tego jednolinijkowca w 5.3.0 Do takich rzeczy jest RecursiveIteratorIterator z SPL, więc nie mów, że nie ma. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Erix warto zwrócić uwagę, że posty napisaliśmy w tej samej minucie.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 00:03 |