![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie zapytanie ale nie moge sobie z nim poradzic mam wstawic te datne z INSERT tylko wtedy kiedy reg_no nie istnieje w tej tabeli do ktorej wstawiam. To zapytanie mi nie dziala. Prosze o pomoc. -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakoś nie rozumiem zbytnio, zamieszałeś.
Jeżeli masz problem z bazą to zacznijmy od tego, że dajesz jej strukturę. Zrozumiałem tak: dodajesz rekord do tabeli jeżeli jakieś pole nie ma jeszcze takiej wartości tak? (jeżeli tak to daj na to pole unique i po sprawie) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK jak by INSERT obslugiwal WHERE tak jak SELECT to by moje zapytanie wygladalo tak:
Wiec jak mam utworzyc to zapytanie poprawnie dla INSERTA? Musze przepisac sporo rekordow z jednej tabeli do 2 i je pozmieniac wiec musze miec takie zapytanie. Ten post edytował Spyder 12.08.2009, 16:37:55 -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób normalnego inserta, nie przejmując się reg_no
A w na pole w bazie danych reg_no daj indeks unique... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Teraz mi sie zatrzymuje na rekordzie i wyswietla:
Duplicate entry 'LU52CYB' for key 'reg_no' Nie da sie zrobic z WHERE? ![]() -------------------- Portfolio
|
|
![]()
|
|
Teraz mi sie zatrzymuje na rekordzie i wyswietla: Duplicate entry 'LU52CYB' for key 'reg_no' Chyba o to chodziło nie? Abyś miał tam unikalne wartości. Nie da sie zrobic z WHERE? ![]() Chyba nie. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Nie ma sie zatrzymac tylko pominac i nie dodawac a reszte dodac.
-------------------- Portfolio
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:00 |