Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [Symfony] bezpieczeństwo na serwerze produkcyjnym, mając do dyspozycji tylko główny katalog (sf 1.2)
Foxx
post 12.08.2009, 14:23:39
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie, ten temat się już powtarzał ale nie widzę żadnego dotyczącego sf 1.2 no i też nie jestem pewien, które rozwiązanie jest najlepsze.

Załóżmy, że mam dostęp na serwerze produkcyjnym tylko do katalogu głównego. Wrzucam tam cały projekt i na ten sam poziom wrzucam zawartość web/ - działa ale wiadomo, że pokazywanie całej konfiguracji jest średnim pomysłem.

Jednym z rozwiązań (na sf 1.0) mogłoby być: http://blog.szalega.pl/3/instalacja-symfony-w-homepl
Ale czy to jest najlepsze co można zrobić? Czy w wersji 1.2 nie ma innej możliwości? A może jest w ogóle jakaś lepsza... ?

Dzięki za każdą podpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post
BigB
post 12.08.2009, 17:14:44
Post #2

-----

Z tego co mi się wydaje, to najlepiej chyba zrobić tak jak jest podane w Twoim linku, z tym, że w głównym katalogu do htaccess poza przekierowaniem do /web dodatkowo zabronić dostęp do głównego katalogu. Przez to chyba będzie też zabroniony dostęp do każdego podkatalogu znajdującego się w głównym katalogu, więc do /web musisz dać kolejny htaccess który będzie zezwalał na dostęp.

Nie jestem pewien, czy to zadziała, ale spróbuj winksmiley.jpg
+Quote Post
Foxx
post 12.08.2009, 17:23:25
Post #3

-----

Dzięki, zbiorę jeszcze trochę informacji i będę próbował.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:21