![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, ten temat się już powtarzał ale nie widzę żadnego dotyczącego sf 1.2 no i też nie jestem pewien, które rozwiązanie jest najlepsze.
Załóżmy, że mam dostęp na serwerze produkcyjnym tylko do katalogu głównego. Wrzucam tam cały projekt i na ten sam poziom wrzucam zawartość web/ - działa ale wiadomo, że pokazywanie całej konfiguracji jest średnim pomysłem. Jednym z rozwiązań (na sf 1.0) mogłoby być: http://blog.szalega.pl/3/instalacja-symfony-w-homepl Ale czy to jest najlepsze co można zrobić? Czy w wersji 1.2 nie ma innej możliwości? A może jest w ogóle jakaś lepsza... ? Dzięki za każdą podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co mi się wydaje, to najlepiej chyba zrobić tak jak jest podane w Twoim linku, z tym, że w głównym katalogu do htaccess poza przekierowaniem do /web dodatkowo zabronić dostęp do głównego katalogu. Przez to chyba będzie też zabroniony dostęp do każdego podkatalogu znajdującego się w głównym katalogu, więc do /web musisz dać kolejny htaccess który będzie zezwalał na dostęp.
Nie jestem pewien, czy to zadziała, ale spróbuj ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, zbiorę jeszcze trochę informacji i będę próbował.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 10:21 |