![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiem co robię źle ale zmienne nie wymieniają się swobodnie między sobą. W pliku skypt.js mam zagnieżdżoną funkcję 'funkcja'
Dlaczego nie wyświetla się '100' ? Gdzie robię błąd? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zagnieżdżona funkcja? Samo wywołanie funkcji daj w:
Natomiast samą definicję funkcji w head:
Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co robię źle ale zmienne nie wymieniają się swobodnie między sobą. .... Dlaczego nie wyświetla się '100' ? Gdzie robię błąd? definicję funkcji masz wewnątrz funkcji anonimowej - poczytaj o zasięgu zmiennych jak i o zasięgu funkcji w JS... poza tym w zagnieżdżonym skrypcie w html'u jeśli nie dajesz zdarzeń po załadowaniu się dokumentu to funkcje też wykonują się przed wczytaniem całego dokumentu (przed onload - przed ready które też jest szybsze ale jednak po załadowaniu DOM)... ps. tak przy okazji jeśli chcesz ręcznie inicjować funkcje to możesz je inicjować w html'u przed samym body (funkcje będą mogły operować już na DOM który jest wyżej - testowałem i dobrze się sprawdza - można nawet za zamknięciem body a przed zamknięciem html'a) -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już widzę problem.
W head mam skrypt.js: NIE DZIAŁA:
DZIAŁA
Jakieś pomysły ? Funkcja ma zawierac elementy jQuery. Nikt nie wie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:38 |