![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam,
potrzebuje napisać komponent Booking Form do joomla 1.0.15. Zrobiłem plik BookingForm.php, index.htm oraz BookingForm.xml. Wszystko zapisane jest w utf-8 oraz spakowane do zip. Kiedy próbuje to zainstalować wyskokują mi dwa błędy: 1)ERROR: Could not find a Joomla! XML setup file in the package. 2)Installation file not found: C:\usr\www\joomlaPE\media\install_4a80aeb08d251\ Pliki wyglądają następująco: index.htm - jest pusty BookingForm.php
BookingForm.xml
Gdzie jest błąd? Wcześniej próbowałm jakoś umieścić sam BookingForm w joomli poprzez stworzenie elementu menu i przypisanie do niego odnośnika do BookingForma. Jednak wszystko byłby ładnie gdyba ten BookingForm otwierał się w mojej witrynie a nie w odzielnej zakładce lub oknie:/ Pozdrawiam Odnośnie posta który został zamknięty spod Temat: Joomla jak sie robi komponenty 15 Odświeżyłem ten temat bo nadal na tym forum nie znalazłem odpowiedzi jak poprawnie napisać komponent pod joomla 1.0.15 (chociaż tam jest pytanie o wersje 1.5 w której chyba różni się pisanie komponentów) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:41 |