![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 7 Dołączył: 10.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworze plik XML z wykorzystaniem klasy DOMDocument. Ponieważ dokumentacja dotycząca tworzonego pliku XML wymaga by każdy tag znajdował się w nowej linii plik musi być sformatowany.
Problem polega na tym, że część dokumentu XML, która jest generowana wewnątrz pętli nie jest poprawnie sformatowana, tzn tagi i wartości znajdują się w jednej linii. Tagi wstawiane poza pętlą formatowane są poprawnie: każdy tag znajduje się w nowej linii, a poziomy zagnieżdżenia różnią się wcięciami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgaduję masz coś z pomieszane w pętli! Zgadłem?
A tak serio może daj listing jakiś ? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 7 Dołączył: 10.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli nie mam nic namieszane
![]() Proszę bardzo oto fragment listingu:
Plik XML przeglądam w edytorze PSPad by sprawdzić jak jest sformatowany i tagi generowane wewnątrz pętli pokazuje w jednej linii. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli nie mam nic namieszane ![]() Pisałeś o pętli więc dlatego takie przypuszczenia padły Plik XML przeglądam w edytorze PSPad by sprawdzić jak jest sformatowany i tagi generowane wewnątrz pętli pokazuje w jednej linii. Hmm, chyba nie potrafię odpowiedzieć na pytanie. Mogę zaproponować tylko abyś spróbował skorzystać z simplexml. (lecz nie mam pojęcia czy to coś da) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:16 |