![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie1: Czy Zend_Form_Decorator_Fieldset pozwala na modyfikacje tagow ktore uzywa?
Tzn zamiast wlasny zestaw tagow ktory umozliwi mi dopasowanie formularza do wizualizacji Docelowo jeden formularz sklada sie z kilku fieldsetow i kazdy musi miec wlasna etykiete/legende ale ciezko bedzie dopasowac style zeby wygladala tak jak w pozostalych elementach strony Pytanie2: Czy Zend_Form wspiera budowanie formularzy przypominajacych tabele? Czy lepiej zrobic to na samych widokach? Dokladniej chodzi mi o sytuacje gdzie kolumny reprezentowane sa przez cos w stylu a ilosc wierszy zalezy od ilosci danych wprowadzonych przez uzytkownika |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 2 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam ostatnio miałem podobny problem jak zbudować formularz na tabeli, skończyło się na tym, że widok formularza zrobiłem w Widoku.
Natomiast przy każdym elemencie mam:
Ten post edytował Earth 10.08.2009, 16:07:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli chcesz grzebać w dekoratorach to polecam lekturę Zend_Form_Decorator_ViewScript. W skrócie - sam sobie tworzysz kod html, w jaki będzie opakowany element.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po wylaczeniu Zend_Form_Decorator_HtmlTag dla formularza i Zend_Form_Decorator_DtDdWrapper dla grup oraz uzyciu title zamiast legend uzyskalem oczekiwany efekt - dzieki batman
Earth to nie bardzo przypomina moj przypadek - zwroc uwage na nazwy zmiennych to tablice - moj formularz (a wlasciwie jego czesc) bazuje na tablicach/wektorach - ma ktos z tym jakies doswiadczenia? narazie najlepszy pomysl jaki przychodzi mi do glowy to stworzenie nowego elementu i stosu dekoratorow dla niego |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:08 |